
Sitrussesongin helmi on upea veriappelsiini, jonka C-vitamiinipitoisuus on vielä korkeampi kuin tavallisen appelsiinin. Niiden punertavuus vaihtelee. Tässäkin lautasella on eri sävyjä, osaa voisi luulla tavallisiksi appelsiineiksi. Veriappelsiinin sesonki on lyhyt, vain tammikuusta maaliskuuhun, joten punertavia appelsiineja kannattaa napata kaupasta mukaan NYT!

Tein tällä kertaa veriappelsiineista mausteisen herkutteluversion. Maustuneet viipaleet sopivat mainiosti aamupuuron tai jugurtin päälle sekä ne ovat hyviä myös sellaisenaan.
Mausteiset veriappelsiinit
4 veriappelsiinia
½ dl vettä
1 kanelitanko
3 neilikkaa
½ tl vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
minttua maun mukaan
Valmistus:
1. Puolita yksi veriappelsiini ja purista sen mehu. Laita mehu, vesi, kanelitanko ja neilikat kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa kuoriviipalet appelsiinien molemmista päistä. Leikkaa kuori ja valkoinen osa pois terävällä veitsellä appelsiinin muotoa seuraten.Viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi.
3. Kaada liemi viipaleiden päälle. Ripottele päälle tuoretta minttua.
4. Nauti esimerkiksi sellaisenaan, puuron tai jugurtin kanssa.
Resepti: sovellettu versio David Frankiel & Luise Vindahl Green Kitchen Travels -kirjan reseptistä Kaneliset appelsiinit