Mausteista omenaglögiä tujauksella konjakkia

Omenaglögi
Omenaglögi

En ole oikein koskaan löytänyt mieleistä vaaleaa valmisglögiä, joten paras kokeilla omatekoista. Valitsin omenamehulle mausteeksi talven suosikkimaustettani tähtianista, jouluista kanelia ja kardemummaa sekä viehättää vaniljaa. Kattilasta leijaili oikein lupaava tuoksu, kun makuliemi hautui siellä hiljalleen.

Terästin glögin kuivalla valkoviinillä ja konjakilla. Calvados sopii tähän omenaglögiin varmasti vähintäänkin yhtä hyvin. Ensimmäisestä omatekoisesta glögistäni tuli oiken erinomaista. Voinkin jättää jatkossa valmiit vaaleat glögit kaupan hyllylle, koska parempaa syntyy näköjään omassa kattilassa.

Glögin tuoksuista joulun odotusta!

Omenaglögi

½ l omenamehua
1 tähtianis
1 kanelitanko
2 vihreää kardemummansiementä
½ vaniljatanko
2 rkl ruokosokeria

5 dl valkoviiniä
½ dl konjakkia tai calvadosta

Kaada omenamehu kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus. Lisää se ja muut mausteet omenmehun joukkoon. Kiehauta ja anna hautua sen jälkeen ½ tuntia.

Siivilöi.

Terästä valkoviinillä ja calvadoksella tai konjakilla. Kuumenna, mutta älä enää keitä.

Saatat tykätä myös

3 kommenttia artikkeliin ”Mausteista omenaglögiä tujauksella konjakkia

  1. Katsoin ensin, että onko lentänyt jo käpy glögimukiin, mutta taitaakin olla tähtianis 🙂 Kohtahan Seijat taas meinaa pistää vähän ranttaliksi menoa 😉 Ihan hienoa kehitellä itsekin glögejä ja mausteet on jouluisia ja varmasti lämmittää mukavasti. Eiköhän tällä selviä Seija myräköistäkin 🙂

    1. No tuo tähtiaines taitaa olla aika epämääräisen näköinen tuossa. 🙂 Mutta mukillisella tätä juomaa varmasti selviää mukavasti Seija myräköistäkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *