Merenantimia Happy Lobsterista

Kevyesti savustettua siikaa, suolapaahdettuja puna- ja keltajuuria,
pinjansiemeniä javuohenjuustokreemiä

Pienelle merimatkalle on aina mukava lähteä tuulettumaan! Risteilymuistoja on kertynyt perheenjäsenien ja rakkaiden ystävien kanssa lukuisia. Kahden viimeisen vuoden aikana meillä on ollut ihana ladyt laivalla jengi eli äitini, minä ja minun tyttäret. Tämän loistavan idean takana on ollut rakas äitini.

Geil Riesling Trocken

Ladyt laivalla risteilyyn kuuluu mukavan yhdessä olon lisäksi tietenkin merimaisemista nauttiminen, herkuttelu laivalla ja erittäin paljon kävelyä Tukholmassa. Päivän aikana kertyy askelia mittarin mukaan reippaat 20 000, kun kierretään kaupoilla, kauppahallissa, nähtävyyksiä katsellen jne. Päivä Tukholmassa kasvattaa siis samalla ihan mukavasti kuntoa ja nälkää!

Illalla onkin sitten ihana päästä laivalla syömään. Tukholmassa syöminen jää monta kertaa vähemmälle, kun ei sitä ihminen vaan kykene jatkuvasti syömään, ei vaikka olisi ruokabloggari. Yksi suosikkiravintolamme on vuodesta toiseen Siljan Happy Lobster. Aikoinaan tykkäsin herkutella siellä valtavalla äyriäisvadilla, mutta viime vuosina on usein tullut valittua ruoat ala carte- listalta.

Kermaista rapukeittoa
Paahdettua kuhaa
Vadelmasorbettia

Tällä risteilyllä kävimme Silja Serenaden Happy Lobsterissa mennen tullen. Menomatkalla oli paremmat antimet. Alkuruoat ovat mielestäni monesti parhaimpia ja niin oli tälläkin kertaa. Kevyesti savustettu siika, suolapaahdettujen puna-ja keltajuurien, pinjansiemenien ja vuohenjuuston kera oli erityisen hyvää. Rapukeitto oli myös oivallista, vaikka tosin se ei laivalla ole juurikaan muuttunut vuosikymmenien aikana. Äitini tilaama pääruoka paahdettu kuha, muhennetun mustajuuren ja manteliperunan kanssa kyllä näytti ihan hyvältä. Jälkiruoaksi otimme raikkaat vadelmasorbetit. Ruokajuomaksi valittu Geil Riesling oli täydellistä minun makuuni ja ostin tätä hedelmäistä ja hyvän hinta-laatusuhteen (8, 50 €) valkoviiniä pullon mukaan myös kotiin.

Savustettuja katkarapuja
Hiillostettua kirjolohta -> ei jatkoon!

Seuraava illallinen ei ollut aivan yhtä täydellinen ruokien puolesta. Alkuruoaksi tilaamani savustetut katkaravut olivat kyllä pitkästä aikaa varsin koukuttavia kaikessa yksinkertaisuudessa, mutta pääruoaksi tilaamani hiillostettu taimen ( korvattiin kirjolohella) , hummeriportviinikastikkeella ja hummerilla ja tillillä maustettu perunasose oli tylsä ja mauton. Oikempi nimi olisi ollut ylikypsä ja kuiva lohi, pottumuusi ja ruskea kastike ja siitä 25 € hinta tuntui ryöstöltä ja annos jäi osittain syömättä. Illallista sai odotella myös pitkään, koska keittiö oli pahasti ruuhkautunut, kun äyriäisvateja ei ollut mennyt odotusten mukaan kaupaksi.

Tukholma

Muuten matka oli yhtä onnistunut kuten muillakin kerroilla. Merellä on kaunista kaikkina vuodenaikoina ja matkaseura oli jälleen mitä parhainta. Tukholman silhuetti oli upean värinen ilta-auringon laskiessa ja aamulla meitä oli vastassa talvinen ja tuulinen Helsinki.

Suomenlinna, Helsinki

Kiitos risteilystä äiti! <3

2 thoughts on “Merenantimia Happy Lobsterista

  1. Kiva reissu taas oli ja niin hieno talvipäivä Tukholmassa. Kiitos ladyt vielä ❤️ Olen myös syönyt usein Happy Lobsterissa ja olen ollut yleensä tyytyväinen saamiini annoksiin, mutta nyt täytyy sanoa samaa, että tuo tyttäreni tilaama ”hiillostettu taimen” annos ei näyttänyt minunkaan silmissäni todellakaan hintansa arvoiselta. Kyllähän se harmitti tietysti äitiäkin.

    1. Mitäpä yhdestä ruoasta, kun muuten oli niin mukavaa !:-) Mutta pääruoka voi johtaa illallisen makujen puolesta totaaliseen mahalaskuun, siksi syön usein vain alkuruokia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *