Minestrone maistuu talvipäivänä

Minestrone
Minestrone

Eilen oli mahtava lumipyry. Meidän perheessä lumihurmos iski niin pieniin kuin suuriin. Lapset rakensivat lumilinnoituksia ja peuhasivat onnellisena lumessa. Me aikuiset nautimme talven ensimmäisistä kunnollista lumitöistä.

Tälläisenä lumipyry päivänä maistuu sakea minestrone-keitto, johon voi upottaa vihanneslaatikon tähteitä ja vähän hakea kaupasta täydennystä. Keittoa voi muunnella hyvin sesongin mukaan, mitä kasviksia nyt milloinkin on saatavilla.

Yikypsä savukylki antaa mukavaa savun makua keittoon ja parmesaanipala tuo täyteläisyyttä. Lisää nekin, jos vain mahdollista!

Talvista viikon jatkoa!

Minestrone

oliivi- tai rypsiöljyä ja voita
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 -3 rkl tomaattipyrettä
200 g ylikypsää porsaan savukylkeä kuutioituna ( poista nahka) tai pekonia
2 dl herneitä ( pakaste tai tuore)
200 g hapankaalia
1 pieni fenkoli ohuina suikaleina
2 porkkanaa kuutioina
3 lehtisellerin vartta viipaleina
½ kesäkurpitsa kuutioina
1,2-1,14 litraa kasvis- tai lihaientä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 rkl sitruunanmehua
3 dl makaroneja
( parmesaanin kannikka)
iso kourallinen tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Lisäksi. Vastaraastettua parmesaania

Valmistus:

Pese ja kuori kasvikset, jotka vaativat kuorintaa. Hienonna yllä olevan tai oman tyylin mukaan.

Kaada pannulle öljyä ja nokare voita. Kuullota kasviksia siinä sipuleista aloittaen. Lisää vähitellen. Lisää joukkoon myös kuutioiksi leikattu savukylki ja sekoittele joukkoon myös tomaattipyree. Lisää neste ja mausteet. Anna porista hiljalleen noin 40 minuuttia, jotta vihannekset pehmevät kunnolla ja keitto vähän paksuuntuu. Lisää lopuksi makaronit ja parmesaanin kannikka ( ei välttämätön, mutta jos löytyy niin laita). Keitä vielä kymmenisen minuuttia. Maista ja tarkista suola. Ripottele pintaan persilja.

Tarjoa parmesaaniraasteen kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Minestrone maistuu talvipäivänä

  1. Voi, miten olen ihan unohtanut Minestronekeitonkin. Sehän on tosiaan sopiva pakkaspäivän lämmittäjä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *