Olipa vastustamattomia ranskalaisia uuden sadon minikokoisia nauriita viime viikolla keskustan Stockan Herkussa. Hieman suolaisesta hinnasta huolimatta ne olivat pakko napata mukaan, koska tuli tarve saada pieni ihana maistiainen keväästä.
Uuden sadon herkuille riittävät simppelit valmistustavat, koska niistä löytyy makua jo omasta takaa. Paistoin pienet nauriit pannulla voin, suolan, sokerin, etikan ja timjamin kera. Ah, mitä suupaloja ja maistuvat niin keväältä!
Paistetut nauriit
nippu (12-14 kpl) pieniä nauriita
2 -3 rkl voita
1 tl (ruoko)sokeria
½ tl suolaa
1 rkl valkoista balsamicoa
tuoretta timjamia maun mukaan
Valmistus:
Pese ja harjaa nauriit hyvin. Uuden sadon nauriita ei tarvitse välttämättä kuoria.
Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää nauriit ja kääntele hetki. Lisää suola, etikka ja timjami.
Paista 15-20 minuuttia välillä kääännellen, kunnes nauriit ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Nauti heti!
No jopas onkin pieniä söpöläisiä 🙂
Nämä ovat ihan supersöpöjä ja -hyviä! 🙂