Munakoiso-sardellipasta maistuu täydelliseltä marraskuisena iltana, koska se on niin mukavan muhevaa. Munakoiso muuttuu muhevaksi, kun siitä itkettää ensin kitkeryyden pois ja esipaistaa öljyssä pannulla. Välimeren suolaan ja öljyyn säilötyt sardellifileet tuovat pastaan kivasti suolaisuutta. Lisäksi kastikkeessa on kirsikkatomaatteja, valkosipulia ja rosmariinia.
Munakoiso-sardelliyhdistelmä löytyi joskus Hesarin sivuilta bruschetan päällä. Tämä pastakastike sopii yhtä lailla mainiosti paahdetun leipäpalan päälle ja silloin se toimii hyvin esimerkiksi näppipalana pikkujoulupöydässä.
Meillä maisteltiin munakoiso-sardellisoossia niin leivän päällä kuin pastan kera ja molemmat olivat yhtä hyviä. Leivät sopivat pikkupaloiksi ja pasta pelastaa suuremmassa nälässä.
Munakoiso-sardellipasta ( kahdelle-kolmelle)
200 g pastaa
kastike:
oliiviöljyä
2 valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 munakoiso viipaleina
8 sardellifilettä pieniksi paloiksi leikattuna ( ei sama kuin anjovis)
150 g kirsikkatomaatteja viipaloituna
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria
2 -3 oksaa rosmariinia hienonnettuna
Valmistus:
Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa pintaa. Itketä noin 15-30 minuuttia eli poista kitkeryys. Pyyhi sen jälkeen suolat ja nesteet pois pinnasta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista munakoisot pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi aikaa sivuun.
Kaada pannulle öljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää munakoisot, sardellit ja kirsikkatomaatin viipaleet, mausteet ja rosmariiini. Paista sen aikaa, että kaikki alkaa muhentua. Sekoittele välillä.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoa pastan ja parmesaanijuuston kera. Päälle voi myös lopuksi ripotella tuoretta basilikaa.
Olisi varmaan hyvää 🙂 Täältä ei vaan taida löytää edelleenkään sardellia. Eikös kerran yhdessäkin etsitty ja kyselty meidän kaupasta.
No nyt noottia kauppiaalle, sardellit tilaukseen. 🙂