
Viikko alkaa mukavasti ruokaisella tonnikala-porkkanamunakkaalla. Munakas on arjen parasta pikaruokaa, johon saa helposti vaihtelua erilaisilla täytteillä. Nyt tuli oikein maukas yhdistelmä tonnikalasta, porkkanasta, sipulista ja fetasta. Lautasella vielä annoksen päälle tsatsikia ja oliiveja sekä viereen salaattia.
Tonnikala-porkkanamunakas (kahdelle)
4 kananmunaa
4 rkl maitoa
suolaa ja mustapippuria
1 tl oreganoa
täyte:
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 porkkanaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
½ prk tonnikalaa ( vedessä)
50 g fetaa pieneksi paloiksi leikattuna
1 rkl sitruunamehua
kourallinen tilliä hienonnettuna
paistamiseen rypsiöljyä
Lisäksi: salaattisekoitusta, oliiveja ja tsatsikia
Valmistus
Riko munat kulhoon yksitellen. Lisää maito, oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita kevyesti.
Kuumenna pannu ja kaada siihen tilkka öljyä. Kuullota ensin sipulia ja lisää sitten porkkanaraaste. Paista sen aikaa, että raaste vähän pehmenee.
Kippaa sipuli-porkkanaseos muiden täyteainesten kanssa munamaitoseokseen. Lisää pannulle öljyä ja kaada koko seos pannulle. Paista hiljalleen, kunnes munakas hyytyy.
Tarjoa salaatin, tsatsikin ja mustien oliivien kera.
Tosiaan helppo toteuttaa, eikä tule tiskiäkään pahemmin, silti maukkaan kuuloinen. Ja tsatsiki kruunaa aina ruoan 🙂
Munakkaaseen saa menemään monenlaista herkkua. 🙂