Banaanit kypsyvät nopeasti ja meillä ne eivät silloin enää sellaisenaan oikein maistu lapsille. Onneksi on olemassa monia makupaloja, joihon voi upottaa kypsiä, vähän ruskistuneita banaaneja. Muutama vuosi sitten hitiksi nousseet banaaniletut ovat muun muassa mainioita sokerittomia ja jauhottomia herkkuja makean nälkään, joilla on kiva joskus piristää aamiaista tai ne maistuvat myös väli- ja iltapalana.
Paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja letun kääntämisessä saa olla kieli keskellä suuta. Kaikista ei minulla ainakaan tule ihan priimakappaleita, mutta oikein makoisia ulkonäöstä huolimatta.
Makeiden banaanilettujen seurana maistuu parhaimmalta kotimaiset raikkaat marjat ja turkkilainen jugurtti. Sen verran makeita ovat, vaikka eivät tosiaan sisällä sokeria lainkaan. Hilloja ei meillä kaivata näiden lettujen kera. Ainoa toive, jonka kuulen: ”onko lisää? ” Tämä satsi riittää siis just nippanappa kolmelle lapselle, aikuiset jäävät todennäköisesti nuolemaan näppejään.
Banaaniletut ( noin 20-25 pikkulettua)
2 banaania
2 kananmunaa
1 rkl limetin mehua (ei välttämätön, mutta minä laitoin vähän makeutta taittamaan
1 tl kardemummaa ( myös inkivääri ja kaneli sopivat maustamaan banaanilettuja)
paistamiseen: voita
Tarjoiluun: turkkilaista jugurttia, marjoja ja tuoretta minttua
Valmistus:
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai käytä kulhoa ja sauvasekoitinta. Aja massa tasaiseksi seokseksi.
Paista voissa miedolla lämmöllä pieniä lettuja.
Rikkinäiset letuthan on just niitä parhaita 🙂
Niin ovatkin! 🙂