Munakoiso on suurta herkkuani, mutta siitä ei saa ihan niin helposti herkkua. Se vaatii esikäsittelyä ja esikypsentämistä, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Tässäkin ruoassa sitä pitää vähän itkettää, sitten vähän taas grillata tai paistaa ennenkuin pääsee lopulta rullaamaan täytteet sisälle ja kaatamaan kastikkeen päälle.
Mutta kaikki väkerrys on sen arvoista, koska uunista astuu ulos niin ihania kääryleitä, että niitä voisi syödä vaikka kuinka monta. Mmm, niin hyvää! Tekisi ehkä mieli hotkia, mutta joka suupalasta on viisaampaa nauttia kaikessa rauhassa.
Munakoisorullat tomaattikastikkeessa
1 iso munakoiso
Kastike:
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 tölkki kokonaisena kuorittuja tomaatteja
½ mieto punanainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
½ rkl sokeria
1 rkl punaista balsamicoetikkaa
Täyte/tahna:
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
3 rkl korppujauhoja
1 dl parmesaania raastettuna
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
125 g mozzarellaa pieniksi paloiksi leikattuna / voit kokeilla myös esim. fetaa
suolaa mustapippuria
( ½ dl tomaattichutneytä)
Valmistus:
Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puolen sentin viipaleiksi. Suolaa ja itketä puolisen tuntia.
Tee kastike. Kuumeenna öljy pannulla ja kuullota viitisen minuuttia miedolla lämmöllä sipuleita ja chiliä. Ripottele sokeria joukkoon. Sekoittele ja lisää tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua puolisen tuntia tuntia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi vielä balsamicolla.
Sivele munakoisoviipaleiden pintaan öljyä ja grillaa viipaleita grillivastuksen alla viitisen minuuttia.
Valmista tahna. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulia öljyssä yhdessä korppujauhojen kanssa. Ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä tahna munakoisoviipaleille ja laita päälle myös basilikan paloja. Jos käytät chutneytä, niin sitä myös yksi teelusikallinen. Rullaa rullalle ja lado rullat voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa hyvän leivän kera.
Katso myös: munakoisovuoka ja moussaka
Oi nam, herkkua! Olen usein tehnyt hyvin samantapaisia munakoisorullia ja niiden kaveriksi juurikin tomaattikastiketta. Ruoka on mielestäni kaiken tuon vaivan arvoista. 🙂
Minäkin olen hulluna munakoisorulliin ja moniin muihin munakoisoruokiin, mutta liian harvoin tulee tätä herkkua tehtyä. Tomaatti on oivallinen pari munakoisolle. 🙂
Tällaisesta ruoasta olen myös haaveillut munakoison ystävänä, mutta jotenkin on mietityttänyt se, että onkohan kovin työläs, onnistunko yleensäkään rullaamaan munakoisot… 🙂
Munakoiso rullaantuu helposti, kun sen vain leikkaa ohueksi ja esikäsittelee. Ei ole mielestäni vaikeaa, mutta työläs kyllä.
Tuo on kyllä ihana herkkuruoka,olen syönyt kotona,ravintolassa ja ystävän tekemänä,ja aina yhtä hyvää. Munakoiso on kyllä herkkua,itsekin just postasin siitä.
On se kyllä aina yhtä hyvää! Kävinkin katsomassa heti sinun munakoisopostauksen. Aasialaista viritelmää täytyy kanssa ehdottamasti kokeilla itse, näytti todella hyvältä! 🙂