
Nam, pitkästä aikaa hampurilaisia ja coleslawsalaattia! Syömme harvoin hampurilaisia, koska minua ei saa helposti pikaruokapaikkoihin. Joitain meidän perheessä tämä käytökseni saattaa välillä kismittää, mutta innostun minäkin hampurilaisista, jos ei mennä mihinkään mäkkärilöihin.
Hampurilaiset ovat minunkin mielestä herkkua, kun itsetehdyt pihvit grillataan hiiligrillissä. Hiiligrilli antaa pihville niin mahtavan maun, että olkoon vaikka talvipakkaset, niin mielestäni grilli kannattaa tässä tapauksessa ottaa esille.
Hyvät lisukkeet myös kuuluvat asiaan. Coleslaw on takuuvarma pari hampurilaiselle ja näin syksyllä kaalin kaveriksi salaattiin sopii mainiosti omena ja kaalikin saa punertaa. Näin arkena ei ehtinyt sämpylöitä vääntää itse, mutta oikein herkullista -ja lapset tyyytyväisiä!

Omenacoleslaw
1 omena
1 pieni punainen suippokaali
½ limetin mehu
1 tl chili-hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
3 rkl majoneesia
3 rkl kermaviiliä
Valmistus:
Leikkaa omena ja kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon limetin mehu, etikka, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon majoneesi ja kermaviili. Anna tekeytyä tunti.