Viikonloppu on vierähtänyt ulkoillessa kauniissa syyssäässä. Launtaina lähdin lasten kanssa Sipoon korpeen katselemaan suppilovahveroita. Jäi vain saalis laihaakin laihemmaksi, koska vakiopaikoillamme ei suppiksia näkynyt. Varsin harvinaista, mutta semmoista joskus sattuu. Hyvä, että meillä oli sentään eväät ja yksi kirja mukana. Olikin ihan hauskaa istua männyn alla ja lukea ääneen Paddingtonin seikkailuja sekä nauttia eväitä. Sama se, vaikka korissa ei ollut mitään!


Tänään oli korvapuustipäivä. Leivoin aamulla korvapuusteja ( tällä kertaa spelttisiä) ja niitä lähdimme herkuttelemaan myös ulos, nyt vuorostaan merenrantaan. Laajasalon Aittasaaressa kulkee kiva kahden kilometrin ulkoilureitti ja sieltä löytyy meren rannalta monia kivoja kalliopaikkoja eväiden nauttimiseen.

Ruoanlaitto on jäänyt viikonloppuna vähemmälle. Onneksi tein perjantaina ison satsin mehevää moussakaa, joka on ollut loistava viikonlopun ”valmisruoka” jääkaapissa. Kreikkalaisesta ruoasta innostuneena tein myös kreikkalaista salaattia, johon vaihdoin salaatin tilalle couscousia. Se tekee salaatista vähän ruokaisemman ja couscous pohjainen salaatti sopii mainiosti syksyyn. Herkullinen salaatti oli myös lasten makuun ja kulho tyhjeni hetkessä!
Kreikkalainen salaatti couscousilla
2 dl couscousia keitettynä
4 tomaattia
½ kurkku
1 paprika
1 dl mustia oliiveja
½ punasipuli ( marinoituna)
150 g fetajuustoa
kourallinen yrttejä ( esim. lehtipersiljaa ja minttua)
kastike:
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
1 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus:
Pese ja pilko vihannekset paloiksi. Leikkaa sipuli ohuen ohuiksi siivuiksi. (mandoliino on tässä hyvä apu! ) ja marinoi se halutessasi. Leikkaa feta juusto paloiksi.
Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset omassa kulhossa ja valuta se salaatin päälle. Sekoittele vähän.
Tarjoa hyvän leivän kera.