Mureat poropihvit, superiisi punaviinikastike & uunijuurekset

Poroa, uunijuureksia ja punaviinikastiketta

Meillä syödään paljon villiä metsän ruokaa: sieniä, marjoja ja hirvenlihaa, mutta harvemmin sitä saa puolivillinä pohjoisessa kasvanutta poroa lautaselle. Hanna Gullichsen oli laatinut herkullisen ja helpon kuuloisen pääsiäismenuun Polarica Wild Foodille, jota pääsin ilokseni testaamaan.

Juureksia, perunaa, yrttejä
Uunijuurekset valmiina uuniin
Poron sisäpaisti
Punaviinikastike aineksia porolle

Stockmannin herkun toimittamasta laatikosta löytyi mahtavat illallisainekset: poron sisäpaistia, kotimaisia juureksia ja punaviinikastikkeen ainekset sekä ohje kyljessä. Hämmästellen luin ohjetta. Ai, että sisäpaistista sitten pihvejä? Voiko siitä saada noin helposti hyvää? En ole nimittäin koskaan tehnyt mistään sisäpaistista pihvejä. Veikkaisin kohtuullisen sitkeää lopputulosta, mutta kävi aivan toisin.. Lautaselle valmistui mahtavan mureita ja maukkaita pihvejä noin minuutissa – ja ilman mitään marinointia. Hannan naapuri, Basbasin keittiömestari Kalle Kiukainen oli antanut loistavat vinkit poron valmistukseen. Lisää Kallen vinkkejä Poron käsittelyyn löydät täältä.

Lasillinen kokille
Uunijuurekset

Mutkattomat uunijuurekset ja Hannan maailman iisemmäksi nimeämä punaviinikastike istuivat poron seuraan mainiosti. Kerrassaan upea vaihtoehto pääsiäisen juhlapöytään!

Poroa, punaviinikastiketta ja uunijuureksia

Sponssi : Polarica Wild food

Herkullista pääsiäisen odotusta!

Poropihvit

1 ( noin 800g) Polarican Poron sisäpaisti
4 rkl rypsiöljyä
45 g voita
puolikas tuore chili hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Paistin valmistus:

Kun käsittelet paistia, huomaat siinä yhden osan, jonka saat revittyä käsin irti. Se on ensimmäinen pihvi. Leikkaa loppu paisti pihveiksi.

Laita pannulle rypsiöljyä ja voita, anna voin kiehahtaa ja odota kunnes suhina lakka ja voi hiljenee.

Nosta pannulle pilkkomasi chilit. Suolaa ja pippuroi pihvit. Nosta lihat pannulle ja laske vähän lämpöä. Paista pihvit molemmin puolin , noin minuutin verran puoli. Nosta lihat pannulta. Jätä neste pannulle ja tee siitä kastike.

Basbasin keittiömestari Kalle Kiukaisen vinkit: Sulata lihaa jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

Kypsennä poro miedolla lämmöllä. Liian kuuma pannu voi saada poron maistumaan maksalta.

Maailman iisein punaviinikastike

n 1 dl punaviiniä
iso nokare voita
1-2 salottisipulia silputtuna
oksa tuoretta rosmariinia

Valmistus:

Lisää pannulle jääneeseen nesteeseen nokare voita ja punaviini, sipuli ja rosmariini. Keitä hetki ja tarjoa pihvien seurana. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Uunijuurekset

2 kg punajuuria, perunoita, porkkanoita ja lanttua
3 rkl oliivi -tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
mustapippuria
tuoretta tau kuivattua timjamia

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori perunat ja juurekset. Paloittele ne ronskeiksi paloiksi. Pyörittele palat kulhossa öljyn ja mausteiden kera. Kaada mausteiset juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin tunti.

Kiitos tuotteista Polarica Wild Foodille!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Mureat poropihvit, superiisi punaviinikastike & uunijuurekset

  1. No jo on mahtavan näköistä poroa lautasella lisukkeineen. Aikamoisia yllätyksiä sitä voi saada näköjään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *