Herkullinen ja nopea Suomi-henkinen pizza valmistuu rieskapohjalla. Tässä käytin Fazerin flatbread street food sarjan rieskaa, koska sitä nyt sattui meillä olemaan pakastimessa. Samaa kokoluokkaa kuin Saarioisten kuulu roiskeläppä. En tiedä pitäisikö tätä tässä sanoa, mutta itse asiassa vähän sama koostumus löytyy molemmista, koska kumpikaan ei ole mitenkään rapeita. No mutta eihän tämä pikkupizzani ole kuitenkaan mikään roiskeläppä… tai saahan se sitäkin olla, jos siltä tuntuu 🙂 Ei niin rapeasta pohjasta huolimatta, silti erittäin maukasta!
Maukas täyte pitää sisällään loppukesän kantarelleja, kylmäsavustettua pororouhetta, lehtikaalia ja sipulia. Pohjaan sipaistu piparjuurituorejuusto antaa mukavan pikantin säväyksen. Loppuviimeistelyssä käytin ihanaa uutta ”Suomi” villipestoa, jota löysin toissa päivänä Prismasta. Villipestokerkkä on raikkaan metsäinen ja sopii tähän pizzaan täydellisesti. Kiva uusi tuote, joka ilokseni oli myös järkevän hintainen, hieman alle 3 euroa purkki.
Tämä rieskapizza menee tänä syksynä vielä monta kertaa uusintaan. Etenkin kun palaa sieniretkiltä nälkäisenä kotiin, niin tälläinen pizza lähtee nopeasti uuniin. Ehkä seuraksi vielä lasillinen pinot noir punaviiniä!
Flatbread kantarelleilla ja porolla
1 ps (sis 4 kpl) Fazer flatbread street food eli rieskaa
täyte:
noin 5 rkl piparjuurituorejuustoa
noin ½ dl smetanaa
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
200 g kantarelleja tai muita vastaavia metsäsieniä tai herkkusieniä
100 g kylmäsavustettua pororouhetta
2 lehtikaalen lehteä ilman keskiruotia hienonnettuna
(1 rkl tatti mix mausteseosta ) korvaa tarvittaessa esim. persilja, timjami, oregano
suolaa ja mustapippuria
noin 100 g emmental-juustoraastetta
noin 10-12 kirsikkatomaattia halkaistuina
Lisäksi: villipestokerkkää ja mimis-versoja
Valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kuumenna pannu ja lisää tilkka oliiviöljyä. Kuullota ensin sipuli pehmeäksi ja lisää sitten sienet ja lehtikaali. Paista viitisen minuuttia ja lisää vielä pororouhe. Mausta ja paista vielä pari minuuttia lisää. Maista ja tarkista suola.
3. Sipaise ohuesti rieskojen pintaan piparjuurituorejuustoa ja ohuelti smetanaa.
4. Levitä paistettu täyte päälle ja ripottele pintaan juustoraaste sekä kirsikkatomaatin puolikkaita.
5. Paista uunissa sen aikaa, että juusto on sulanut eli noin 10 minuuttia.
6. Lisää tarjottaessa päälle maun mukaan pestoa droppeina ja ripottele pinnalle versoja.
Aah, näiden täytyy maistua ihan taivaallisilta 👌🏼😋
Kyllä, erittäin herkullista! 🙂