Nyt maistuu ahomansikkapirtelö

Ahomansikkapirtelö
Ahomansikkapirtelö

Olipa virkistävä pitkä viikonloppu mökillä ja ohjelmaa enemmän kuin osasin odottaa. Riihitanssit ja hapanvellijuhlat olivat etukäteen tiedossa, mutta enpä osannut odottaa runsasta ahomansikkasatoa, ja kantarellejakin löytyi jo varsin mukavasti. Kaikki sato oli nyt pientä ja sievää niin mansikat kuin sienetkin.

Ahomansikoita
Ahomansikoita

Lapset innostuivat myös poimimaan ahomansikoita ja meillä olikin sitten mukavasti kotiintuomisia. Kotiin saimme myös mukaan tänään kuokittua perunaa ja kasvimaalta retiisejä. Nyt on hyvät eväät ensi viikoksi.

Ahomansikkapirtelö
Ahomansikkapirtelö

Kotiin tullessa tein pirtelön ahomansikoista lapsille. Siinä on jäätelön ja maidon lisäksi ripaus kanelia ja pikkaisen raikasta limetin mehua. Ihanaa pirtelöä olisi haluttu lisää, mutta jätskiä ei nyt tähän hätään löytynyt enempää. Onneksi makeita ja aromikkaita ahomansikoita jäi aika ruhtinaallisesti. Niillä herkuttelu jatkuu aamupalalla.

Ahomansikkapirtelö
Ahomansikkapirtelö

Ahomansikoiden sesonki on nyt alkanut, joten kannattaa silmäillä ahot, kalliokedot, laitumet, metsänreunat ja pientareet näkyykö tätä upean makuista marjaa. Jos olisin ahomansikka-apajoiden lähellä edelleen, niin ei tarvitsisi miettiä minne taas purnukan kanssa seuraavana päivänä pyyhältäisin.

Mansikkaista kesää!

Ahomansikkapirtelö (kahdelle tai kolmelle)

6 palloo, noin 3-4 dl (Kolmen kaverin) vaniljajäätelöä
2 dl ahomansikoita
½ dl maitoa
ripaus kanelia
1 rkl limetin mehua

Valmistus:

Surauta pirtelö tasaiseksi tehosekoittimella.

Koristele pirtelö ahomansikoilla.

Nauti heti!

3 kommenttia artikkeliin ”Nyt maistuu ahomansikkapirtelö

  1. No maistuis mullekin. Uskon kyllä, että oli nasuhyvää herkkua 🙂 Näin eilen pyöräillessä paljon ahomansikoita, mutta olivat harmi kyllä vilkasliikenteisen autotien varrella, että ei voi poimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *