Couscous ja kikherneet ovat jälleen kokkauksissani mukana. Rakastan pannulla paistettuja kikherneitä, jotka maustan kurkumalla ja chilillä. Ne ovat hyviä muun muassa tomaatti-kookoskeiton joukossa tai niitä voi myös napostella sellaisenaan, mutta nyt ujutin ne couscous-salaattiin. Lisäksi laitoin salaattiin bistroisännän kasvattamia supermakeita tomaatteja.
Aika maukas salaatti olisi jo tässä, mutta se paranee lisää, kun seuraksi paistaa lohta ja maustaa sen sumakilla. Lisäksi sekoittelin sriracha-kastiketta paksun jugurtin joukkoon. Se sopii mainiosti tämän nopeasti valmistuvan arkiaterian seuraksi.
Couscous-kikhernesalaatti
2 dl keitettyä couscousia
4-5 tomaattia pieniksi paloiksi leikattuina
1 rs (290g) kikherneitä
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (esim. minttua ja basilikaa)
½ limetin mehu
Sumakkkilohi
oliiviöljyä
600 g lohta
suolaa ja mustapippuria
2 tl sumakkia
Valmistus:
Kuumenna pannulla öljy. Sekoita öljyn joukkoon kurkuma, chili ja sokeri. Paahda mausteita hetki ja lisää valutetut kikherneet, suolaa, mustapipuria ja sokeria. Paista muutamia minuuttia.
Sekoita kulhossa tomaatit, paistetut kikherneet, couscous, yrtit ja limetin mehu.
Leikkaa lohi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista oliiviöljyssä pannulla lohi melkein kypsäksi. Mausta lopuksi sumakilla.
Palo lohi vähän pienemmäksi ja nosta salaatin päälle tai tarjoa kala erikseen.
Ai, kun alkoi tehdä ihan mieli tätä salaattia. Nämä on niin mun makuuni 🙂
Eikun tekemään, eikä kestä kauan. 🙂