Voita Villiyrtti keittokirja!

Suomalaisten villiyrttien kausi on parhaimmillaan. Sen kunniaksi blogissa arvotaan nyt Sami Tallbergin Villiyrtti keittokirjan uusin painos, joka sisältää 75 eri villiyrttiä. Kirja kertoo jokaisesta villiyrtistä kasvikohtaisen tiedon, kuvan ja oman sesongin mukaisen reseptin.

[contesthopper contest=”4713″]

Sami Tallberg on keittiömestari ja suomalaisten villiyrttien asiantuntija, joka on jo vuosia hyödyntänyt villiyrttejä ruoanlaitossa niin työskennellessään ravintoloissa kuin omassa kotikeittiössään. Kävin aikoinaan monen kerrat syömässä Töölössä Ravintola Careliassa Tallbergin ollessa siellä keittiömestarina. Silloin innostuin villiyrttien upeasta makumaailmasta ja kirjan myötä niiden hyödyntämisestä myös itse. Voinkin aidosti suositella, että tässä on hyvä opas villiyrttien tunnistamiseen, poimiseen ja ruoanvalmistukseen.

Voikukka
Voikukka
Nokkonen
Nokkonen

Rakastan luonnossa liikkumista. Kerään kasveja, marjoja ja sieniä. Kirjan avulla olen oppinut tunnistamaan monia villiyrttejä ja samalla huomannut miten moni niistä sopii ruoanvalmistukseen. Silmäni aukenivat myös ihan oman pihapiirin villiyrttien runsaalle määrälle. Meidänkin pihalta löytää esimerkiksi vuohenputkea, mukulaleinikkiä, peltokäenkaalia, ruoholaukkaa, niittysuolaheinää, pihasauniota, keto-orvokkeja, voikukkaa ja nokkosta.

Mukulaleinikki
Mukulaleinikki

Kirjan ruokaohjeista erittäin monet ovat helposti toteutettavissa. Selkeän kasvikohtaisen reseptin lisäksi, joka kasville annetaan monia muita käyttövinkkejä. Kirjan avulla jokainen onnistuu varmasti kokkaamaan suomalaisen puhtaan luonnon villeistä antimista.

Keto-orvokki
Keto-orvokki

Sain kirjan kustantajalta, mutta maltan luopua siitä, koska teos löytyy jo hyllystäni. Loistava villiyrttikirja on ilo antaa jollekin onnekkaalle blogini lukijalle! Onnea arvontaan!

Kiitos kustantajalle kirjasta!

Voit osallistua arvontaan myös kommentoimalla tätä artikkelia perjantaihin 5.6.2015 klo 23.59 mennessä.

Saatat tykätä myös

18 kommenttia artikkeliin ”Voita Villiyrtti keittokirja!

 1. Kylläpäs tuli ihan kesäfiilis tästä jutusta. Luontokasvusto alkaa olla nyt melkein parhaimmillaan ja sieltä tarjotaan näin meille terveyttä ruokiin, kuin myös silmäniloa 🙂

 2. Kukkien kanssa monia vuosia työtä tehneenä, osallistun mielenkiinnolla arvontaan.

 3. Minulla on ollut joka kevät tapana viedä erilaisiin juhliin tuliaisiksi kokoelma villiyrttejä, pieni kaasukeitin ja öljyä.
  Tempura-jauhot lisäksi ja voi maistattaa friteerattuja kas-
  veja. Dippausliemeksi käy hyvin vedellä laimennettu hyvä soija.
  ”Itä-Uudenmaan Kylät” ilmaistapahtumassa Pukkilan Koivulinnassa on 6.6 tällaista touhua, tervetuloa.

 4. Tottakai arvontaan mukaan. On mielenkiintoinen ja seuraamisen arvoinen blogi. 🙂

 5. Karsin tänään nokkoset takapihalta, ryöppäsin ja tein blinitaikinapohjalla nokkoslettuja. Ensimmäistä kertaa. Hyvää!

 6. Ketunleipiä on juuri salaatissa. Hortoilu kiinnostaa. Kirja olisi mukava juttu.

 7. Kiitos kaikille osallistuneille ja kiitos myös mukavasti kommenteista! Oli kiva huomata miten moni on innostunut villiyrteistä. Kilpailuun osallistui reilusti yli 100 henkilöä!

  Arvonta on suoritettu. Onnekas voittaja löytyi tällä kertaa Helsingistä. Kirja lähtee postin kuljetuksella maanantaina voittajalle.

  Lämmintä kesää ja hyviä hortoiluja sekä kokkailuja teille kaikille!

  Kesäterveisin

  bistroemo Terhi

  P.S. Poiketkaa taas blogiini ja Kananpoikien Bistron juttuja voi seurata myös facebookissa ja instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *