Paahdettua ruisleipää ja merten kultaa

Paahdettua ruisleipää ja kirjolohen mätiä
Paahdettua ruisleipää ja kirjolohen mätiä

Tänään herkutellaan tietenkin suomalaisilla makuelämyksillä. Minun itsenäisyyspäivään kuuluu aina jotain hyvää mädistä ja tällä kertaa paahdoin ruisleipää, jonka päälle sekoitin hyvän perinteisen makuyhdistelmän: smetanaa, kirjolohen mätiä, keitettyä kananmunaa, tilliä ja sipulia. Leivän seuraksi kaadetaan lasi kuivaa kuplivaa tai suomalaista olutta.

Merimaisemaa muutama päivä sitten
Merimaisema Laajasalossa muutama päivä sitten
Paahdettua ruisleipää ja kirjolohen mätiä
Paahdettua ruisleipää ja kirjolohen mätiä

Myöhemmin illalla paistan hirvipaistin ja jälkkäriksi tulee leipäjuustoa suomalaisella marjahillolla. Suomiherkkujen lomassa bistron päivään kuuluu muun muassa ulkoilua, Tuntematon sotilas ja Linnan juhlien seuraaminen.

Auringon valoa rantakaislikon takaa
Auringon valoa rantakaislikon takaa

Paljon onnea kaunis ja mahtava 99-vuotias Suomi!

Paahdettua ruisleipää ja merten kultaa

2 keitettyä kananmunaa
200 g smetanaa
150 g kirjolohen mätiä
½ ruukku tilliä hienonnettuna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
rouhittua mustapippuria ja suolaa myllystä

ruisleipää

Valmistus:

Keitä kananmunat ja jäähdytä. Muhenna munat haarukalla ja yhdistä muiden ainesten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoa paahdetun ruisleivän kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Paahdettua ruisleipää ja merten kultaa

  1. Juhlatunnelmaa on luotu ruokapöytään ja luontomaisemakin on pukeutunut selvästi juhla-asuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *