Piparkakun makuiset taatelikeksit (gluteeniton)

Piparkakun makuiset taatelikeksit
Piparkakun makuiset taatelikeksit

En ole vielä ehtinyt leipomaan perinteisiä Kananpoikien piparkakkuja, mutta jotain piparkakun makuista oli jo pakko saada. Kokeilin nopeasti valmistuvia gluteenittomia taatelikeksejä, jotka maustoin piparkakkumausteella.

On näissäkin kekseissä piparkakun tunnelmaa ja sopivat mainiosti myös esimerkiksi persimonien tai/ja sinihomejuuston seuraan.

Piparkakun makuiset taatelikeksit

10 tuoretta ja kivetöntä taatelia
½ dl omenamehua
1 tl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
½ dl riisijauhoja
1 tl piparkakkumaustetta

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja keitä taatelisilppua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes taateli pehmenee. Sekoita joukkoon lopuksi hunaja.

Sekoita sillä välin muut ainekset. Lisää joukkoon lopuksi hyvin sekoitellen keitetyt taatelit.

Muotoile taikinasta pieniä keksejä ja nosta keksit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista keksejä noin 10- 15 minuuttia.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Piparkakun makuiset taatelikeksit (gluteeniton)

  1. Voi, mehän taidettiinkin lähteä vähän turhan aikaisin kotimatkalle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *