En ole vielä ehtinyt leipomaan perinteisiä Kananpoikien piparkakkuja, mutta jotain piparkakun makuista oli jo pakko saada. Kokeilin nopeasti valmistuvia gluteenittomia taatelikeksejä, jotka maustoin piparkakkumausteella.
On näissäkin kekseissä piparkakun tunnelmaa ja sopivat mainiosti myös esimerkiksi persimonien tai/ja sinihomejuuston seuraan.
Piparkakun makuiset taatelikeksit
10 tuoretta ja kivetöntä taatelia
½ dl omenamehua
1 tl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
½ dl riisijauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja keitä taatelisilppua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes taateli pehmenee. Sekoita joukkoon lopuksi hunaja.
Sekoita sillä välin muut ainekset. Lisää joukkoon lopuksi hyvin sekoitellen keitetyt taatelit.
Muotoile taikinasta pieniä keksejä ja nosta keksit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Paista keksejä noin 10- 15 minuuttia.
Voi, mehän taidettiinkin lähteä vähän turhan aikaisin kotimatkalle 😉
Totta, ei täältä kannata heti karata! 🙂