Olen pakastanut aikamoisia määriä banaaniviipaleita sen jälkeen, kun sain Vapun reseptikirja kakkosen. Lapset nimittäin hurahtivat kirjan banaanipehmikseen – ja minä myös. Kypsän banaanin makeus taltuttaa makean nälän, joka marraskuun pimeydessä vainoaa välillä tai ehkä joka päivä ainakin minua…
Pehmistä on tehty monta kertaa Vapun loistavalla reseptillä, mutta olen tehnyt pehmiksestä myös omia viritelmiä. Banaanipehmiksessä toimivat samat mausteet kuin banaaniletuissa eli kaneli, kardemumma, inkivääri tai vanilja tai voit jättää myös maustamatta. Banaanista ja kananmunasta jo tulee kermainen herkku.

Banaani rakastaa myös pähkinää, joten laitoin tähän versioon makeuttamattomatonta maapähkinävoita ja sitrushedelmähulluna tirautin sinne myös ruokalusikkallisen limetin mehua. Nam, mitä namia sanon minä ja valmistus ei vie kuin viisi minuuttia!
Pähkinäinen banaanipehmis ( kahdelle)
2 kypsää banaania ( pakastettuna ja viipaleina)
1 kananmuna
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl limetin mehua
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa kermaiseksi seokseksi. Nauti heti!