Päivä Tallinnassa: Fotografiska, Telliskivi & Nudist Winery

Meri

PRESSIMATKA/YHTEISTYÖ: TALLINK SILJA

Ensimmäinen reissuni Suomen rajojen ulkopuolelle koronan jälkeen vei päiväksi Tallinnaan. Vielä alkukeväästä tuntui niin epätodennäköiseltä lähteä edes omaa ”kotisaarta” Laajasaloa kauemmas, mutta viime aikoina reviirini on pikku hiljaa laajentunut. Korona on edelleen olemassa, mutta oikeanlaisilla ja huolellisilla hygieniatoimilla voidaan liikkumista lisätä turvallisesti. Siitä vastuu on niin yrityksillä kuin meillä kansalaisilla itsellään.

Tallinnaan lähdin siis ihan rauhallisin mielin Tallink Siljan kutsumalle pressimatkalle. Tallink Victoria 1 tekee tällä hetkellä 11 tunnin päiväristeilyjä Tallinnaan. Maissaoloaikaa on noin viisi tuntia, siinä ajassa ehtii jo moneen paikkaan. Lähtöaika on ihanteellinen: klo 9.30 Helsingistä eli kovin aamuvarhain ei tarvitse olla liikenteessä ja klo 20.00 paluu Helsinkiin on minusta juuri mainio!

Tallinnasta löytyy monenlaista ohjelmaa päiväksi. Meillä oli valittavana kolme erilaista päiväohjelma vaihtoehtoa, joista itse valitsin Fotografiskan ja vierailun Telliskiven alueelle sekä siideri & kupliva tastingin uudessa Nudist viinibaarissa. Vinkkinä täytyy kertoa, että hyviä ohjelmavaihtoehtoja olisivat olleet myös : Proto & Noblesserin alue sekä ravintola Pohjala tai Paksun Margareetan uusi Merimuseo & Vanhakaupunki ja purtavaa Merimuseon kattoterassilla. Tallinnassa on monia mielenkiintoisia vierailukohteita, joissa vierailu onnistuu mukavasti vaikka sadepäivänä, kuten meille nyt sattui!

Rakkaudesta valokuviin valitsin Tallinnan noin vuosi sitten avautuneen Fotografiskan ja vierailun Telliskiven alueella. Fotografiskassa on tällä hetkellä neljä näyttelyä menossa: Bryan Adams, Tom of Finland, Lina Iris Viktor & Sebastião Salgado. Upeita näyttelyitä kaikki, mutta etenkin Bryan Adanmsin töihin ihastuin. En ollut aikaisemmin tiennyt, että hän on myös äärettömän lahjakas valokuvaaja. Hänen näyttely koostuu julkisuuden, kodittomat ihmisten ja sodassa haavoittuneiden henkilöiden muotokuvista. Erittäin moniulotteinen ja hieno näyttely.

Fotografiska Bryan Adams
Fotografiska ravintola
Fotografiska ravintola
Fotografiska ravintola
Fotografiska ravintola

Fotografiskassa on Tukholman tapaan kahvila ja ravintola. Täällä voit nauttia samalla myös hyvästä ruoasta ja tunnelmasta. Viihtyisä kahvila sijaitsee heti sisääntulon yhteydessä ja ylhäällä 6.kerroksessa on ravintola, josta avautuu upeat näkymät yli Tallinnan. Nautimme sisätiloissa raikkaan kesäiset drinkit ja kolme herkullista pientä annosta. Aurinkoisena päivänä myös kattoterassilla kelpaa nauttia päivästä samalla avaria kaupunkimaisemia ihaillen!

Fotografiska ravintola
Fotografiska ravintola
Fotografiska ravintola

Fotografiskan jälkeen tutuistuimme Telliskiven alueeseen, josta löytyy paljon pieniä persoonallisia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Vierailimme myös Nudist Wineryssä, jossa tutuistuimme heidän marjaisiin kuohuviin ja omenaiseen siideriin. Nudist on erityisen tunnettu ja suosittu heidän raperperisesta kuohuvasta Raparbrasta, jota saa muuten nyt myös Suomesta Alkosta. Se sopii ihanasti kesäisiin päiviin ja on miedompi viini, alkoholipitoisuus 8 %. Heillä on kuitenkin monta muutakin mielenkiintoista marjaista kuohuvajuomaa ja etenkin ihastuin heidän omenaiseen siideriin. Lämmin suositus Nudistille, jos vierailet Telliskiven alueella.

Nudist winery
Nudist winery

Paluumatkalla saimme nauttia laivan herkuista, kun söimme yhteisen illallisen Grill House -ravintolassa. Tarjolla oli tomaattikeittoa vuohenjuusto-leipien kera, taimenta mäti-valkoviinikastikkeessa ja suklainen brownie. Ruokajuomana laivan kesäisen raikasta sauvignon blanc valkoviiniä. Mukava illallishetki kivassa seurassa ennen pieniä shoppailuja laivalta.

Tomaattikeitto ja vuohenjuustotoast
Taimenta ja mäti-valkoviinikastiketta
Brownie & piimävaahto

Oli kyllä ihana päivä! Tutuistuin taas uusiin mukaviin ihmisiin, kiitos etenkin matkaseurasta uudet blogituttavuudet Kotigourmeeta &elämän hiukkasia Hanna & Ruusu-unelmia ja villasukkia Tarja. Ja kiitos Tallink Silja Victoria. Matka sujui turvallisesti ja leppoisasti. Laivoilla ja terminaalissa on paljon tehty toimenpiteitä, joilla huolehditaan matkustajien turvallisuudesta näin koronan aikaan.

Laivoilla:

-Laivoilla riittävästä turvaväleistä huolehditaan useilla eri toimenpiteillä ja tilojen käyttöä on suunniteltu uudelleen, jotta etäisyydet voidaan paremmin säilyttää. Laivoja ei oteta toistaiseksi täyteen matkustajia.
-Laivoilla muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygienista sekä riittävistä turvaväleistä.
-Käsidesiautomaatteja on runsaasti ja käsienpesupisteitä on paljon.
-Pintoja puhdistetaan ja desinfioidaan perusteellisemmin ja tiheämmin, kuten myös myymälöissä koreja ja ostoskärryjä.
-Ravintoloissa on asetettu enimmäiskapasiteetti, tällä hetkellä 75 % maksimista.
-Pleksilaseja lisätty tarvittaviin paikkoihin.
-Buffassa uudet rajoitukset ja tarjolla myös käsidesiä sekä kertakäyttöhanskoja, kuten myös ravintoloissa.
-Pallomeret toistaiseksi kiinni.
-Kylpylä ja allasalueet ovat auki, saunat reitistä riippuen auki tai kiinni.
-Kaikilla laivoilla on ostettavissa kasvomaskeja.
-Kaikilla laivoilla on tiukat toimenpiteet ja prosessit, mikäli matkustaja ilmottaisi mahdollisista oireista matkan aikana.

Terminaalissa:

-Matkustajia muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygienista sekä riittävistä turvaväleistä.
-Terminaalissa on useita käsienpesu ja käsidesipisteitä matkustajille
-Odotus -ja jonotusalueet on merkitty niin, että riittävä turvaväli muihin ihmisiin säilyy.
-Lähtöselvitys suositellaan tekemään etukäteen mobiililla tai automaatilla, mikäli vain mahdollista.
-Sairaana ei ole sallittua matkustaa ja matkustajan on ennen lähtöselvitystä vahvistettava, että on tietoinen tästä.
-Matkustajien kannattaa varata aikaa rajatarkistuksiin sekä lähtö-ja kohdemaassa.
-Pääsy laivalla ja kannelle avataan aikaisemmin ruuhkien välttämiseksi.

Tallink Victoria hytti

Nämä ranskalaisilla viivoilla merkityt tiedot olen poiminut matkalla järjestystä Korona-infosta, mutta oma kokemukseni on myös hyvin positiivinen. Hygienisyyteen oli panostettu paljon ja oli ilo huomata, että ihmiset käyttivät näitä tarjottuja mahdollisuuksia paljon. Käsidesit olivat ahkerassa käytössä buffassa, ravintoloissa ja muutenkin laivojen tiloissa. Oma hytti tuo lisäturvallisuutta ja matkustusmukavuutta myös päiväristeilyllä, kun on käytössä oma vessa ja käsien pesupiste. Lisäksi hytissä voi välillä hetken hengähtää ja säilyttää henkilökohtaisia tavaroita. Meille matkan ajaksi tarjotut hytit olivat erittäin viihtyisiä ikkunallisia hyttejä.

Bistroemo itse

Laivaan ja maihinnousuissa helposti tulee pullonkauloja, kun ihmiset haluavat just samaan aikaan poistua tai saapua laivaan. Itse odottelin Tarjan ja Hannan kanssa noin 10 minuuttia ennen kuin lähdimme laivasta ulos ja aika tyhjää putkea pitkin sai puhaltaa laivasta ulos. Eli malttia matkaan!

Kiitos upeasta päivästä merellä ja Tallinnassa Tallink Silja ja Visit Tallinn!

6 thoughts on “Päivä Tallinnassa: Fotografiska, Telliskivi & Nudist Winery

  1. Bryan Adamskin olisi kiinnostanut mutta kun olen ollut Forografiskassa pari kertaa, valitsin hauskan Proton. Täytynee tehdä oma reissu jotta tuonkin vielä näkisi.

    Taisin tulla vihoviimeisenä ulos laivasta kun lähdin hytistä varttia yli, yhtään matkustajaa ei ollut missään enää näkyvissä.

    1. Bryan Adams oli aivan huippu, mutta ois toki tuo Protokin ollut kiinnostava eli sama täällä, seuraavalla kertaa sitten.😊 Aika hauska huomata, miten nopsaa on oikeasti vapaus ja rauha tallustella laivasta ulos. 😊

    1. Kiitos! ❤️Oli kyllä niin kiva päivä, toivottavasti törmätään jossain taas! 😊

    1. Kiitos! 🙂 Pääsisipä taas joskus Tallinnaan! Siellä on kyllä niin monia kivoja paikkoja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *