Aurinkoiseen päivään sopii ihanasti raikas raparperiprosecco. Se on mieto ja kesäinen juoma, joka maistuu esimerkiksi herkullisten mansikka-brie- ja artisokkaleipien kera. Raparperiproseccon sekoitin hyvin jäähdytetyistä raparperimehusta ja italialaisesta Zonin prosecosta (saatu). Lisäksi laitoin kannuun kaunistukseksi ja vähän lisämakua antamaan minttua, jäisiä mansikoita ja limeä. Oi, oi mikä kylmä ja kesäinen juoma!
Lisäksi tein erittäin helposti valmistuvia makoisia leipiä. Tänä kesänä olen ollut koukussa aprikoosihillon, brie-juuston ja mansikoiden yhdistelmään. Taivaallista esim. myös aamiais/eväscroissanttien välissä tai sitten tämän kauraisan patongin päällä. Ja nyt kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, joten niitä kannattaa ripotella muutenkin vähän joka aterialle mukaan!
Artisokasta ja oliiveista pyöräytin suolaisen tahnan, jota sipaisin osalle patonkiviipaleista. Tämä oli sellainen suosikkitahna, että muutaman kerran sain kuskata patonkia lisää. Onneksi tahnaa oli jäänyt yli. Ehkä ensi kerralla täytyykin tehdä artisokka-oliivitahnaa tuplasatsi.
Herkullisia ja kauniita kesäpäiviä!
Raparperiproseccoa & mansikka-brie- ja artisokkaleipiä
Raparperiprosecco
375 cl zonin prosecco organic (saatu Juomavinkki/ Pernod ricard)
500 ml raparperimehua (osan voisi korvata myös vichyllä, jos oikein makeaa mehua)
tuoretta vahvaa minttua
jäisiä mansikoita
limeä viipaleina
Valmistus:
1. Laita kannuun minttu, mansikat ja lime. Kaada juomat päälle ja sekoita.
Mansikka-brieleivät
kaurapatonkia
aprikoosihilloa
brie-juustoa viipaleina
mansikoita
minttua
mustapippuria
Valmistus:
1. Levitä patonkiviipaleille ensin hillo. Lisää sitten brie, minttu ja mansikkaviipaleet. Rouhaise lopuksi mustapippuria pintaan. (Voit myös paahtaa patonkiviipaleet ensin grillissä.)
Artisokka-oliivileivät
kaurapatonkia
Artisokka-oliivitahna
5 säilöttyä artisokkaa
10 kivetöntä vihreää oliivia
2 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi
kourallinen basilikaa
suolaa ja mustapippuria
päälle: oreganoa ja oliiveja
1. Aja kaikki ainekset tahnaksi ja levitä leipäviipaleiden päälle. Tässäkin on myös vaihtoehto grillata/paahtaa pannulla leivät ensin rapeiksi.