Vapun lähestyessä teki mieli ideoida uusi perunasalaatti blogiin, vaikka täältä löytyykin jo aika monta perunaista salaattia. Johtuen kenties siitä, että perunasalaatti on pesueeni suurta herkkua.
Pidän Lähi-idän makumaailmasta, joten kokeilin tahini-jugurttikastiketta tällä kertaa perunasalaattiin. Tahinista syntyi ihanan pähkinäinen kastike perunoille. Merquez-makkara sopii mainiosti tämän salaatin seuraan.
Perunasalaatti tahini-jugurttikastikkeella
1 kg (kiinteää) perunaa keitettynä
½ pussia ( 40 g ) baby-pinaattia
kourallinen korianteria
kourallinen lehtipersiljaa
kastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunanmehua
ripaus cayannepippuria
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
2 rkl seesasaminsiemeniä paahdettuna
1 dl oliiveja
Valmistus:
1. Sekoita kastikkeen ainekset. Kuutioi perunat ja huuhtele ja kuivaa pinaatti.
2. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
3. Lisää salaattiin lautasella paahdettuja seesaminsiemeniä ja oliiveja (tai suoraan salaattiin).
Kyllä perunasalaatti on kuulunut vapun ajan herkkuihin niin kauan, kuin muistan. Hyvähän se on, että ohjeissa on valinnan varaa 🙂