Ihastuin joku aika sitten avokado-caesarkastikkeeseen ja tein sitä nyt myös vihreän parsan ja krutongien seuraksi. Tuli sellainen herkkulautanen, että täällä todellakin huokailtiin ” eikö ole yhtään enempää…? ” Annosta täydensi oivallisesti chileläinen riesling Con Sur Single Vineyard Block 23.
Herkullista parsasesonkia!
Parsaa ja avokado-caesarkastike ( 3-4 annosta alkupalana)
1 nippu ( 500 g) vihreää parsaa
voita ja oliiviöljyä
suolaa
1 kypsä avokado
¾ – 1 dl hyvää oliiviöljyä
1 rl punaviinietikkaa
½ dl parmesaania raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
½ valkosipulinkynsi kuorittuna
(1 tl worcestershirekastiketta)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
krutonkeja
parmesaania
Valmistus:
1. Huuhtele parsat ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois ja paloittele parsa pieneksi paloiksi.
2. Tee kastike. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi lusikalla hedelmäliha kuoresta ja laita kulhoon.
Lisää muut ainekset ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Maista ja tarkista suola.
3. Paista parsan palat pannulla voissa ja öljyssä pikkaisen pinnalta ruskeaksi, noin 2-3 minuuttia. Tai hyvää myös grilattuna!
4. Yhdistä lautasella krutongit, parsat ja avokado-caesarkastike.
Nauti vaikkapa hyvän rieslingin kera.
Tämä kastike on hyvä vaihtoehto esim. työläälle ja paljon voita sisältävälle bearnaisekastikkeelle, mikä aika herkästi pukkaa mieleen parsojen kyytipoikana, tai ainakin mielen viereen 🙂
Kyllä, tässä vähän kevyempi vaihtoehto kuitenkaan mausta tinkimättä. 🙂