Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku on ihanan raikas loppukesän kakku. Meidän herukkapensaissa on ollut tänä vuonna paljon marjoja ja viimeisestä punaherukkasatsista oli pakko kokeilla vielä juustokakkua.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Raikkaat marjat, kuten punaherukat sopivat mielestäni upeasti kermaisen pehmeisiin juustokakkuihin. Punaherukoiden seuraksi sopii myös valkosuklaa, joka antaa hurmaavan makean lisän kirpeille marjoille.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Helteet jatkuvat vielä hetken, joten juustokakku on ihana uuniton vaihtoehto. Se on loistava juhlatarjottava, kun sen voi tehdä jo edellisenä päivää jääkaappiin odottamaan. Lisäksi valmistus on helppoa, meillä lapsetkin innostuivat taitelemaan juustokakun kuukausi sitten.

Nyt kannattaa siis nauttia raikkaan makeasta punaherukkajuustokakusta. Kaunista elokuista kesäviikonloppua!

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku (10-12 annosta)

Pohja:
75 g voita sulatettuna
150 g digestiivi-keksejä

täyte:
5 dl punaherukoita
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g cream fraichea
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
100 g valkosuklaata
5 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

päälle:
marjoja ja valkosuklaata , herukoiden lehtiä

Valmistus:

1. Murskaa keksit ( esim. pussissa) ja sekoita murska sulatetun voin kanssa.
2. Levitä leivinpaperi kakkuvuoan ( tässä 22cm) pohjalle ja painele keksi-voiseos pohjalle.
3. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
4. Soseuta herukat esimerkiksi sauvasekoittimella ja paseeraa sose siivilän läpi, että saat siemenet pois.
5. Liota liivatetteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia
6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja siiirrä sivuun odottamaan.
8. Notkista tuorejuusto, raskankerma, sokeri ja vanilja vatkaimella.
9. Lisää joukkoon herukkaseos ja sulatettu suklaa hyvin sekoitellen.
10. Kiehauta tilkka vettä ja purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita sitten liivatteet kuumaan vesitilkkaan.
11. Valuta liivateseos ohuena nauhana juusto-ranskakermaseokseen ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
12. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin neljäksi tunniksi tai yön yli.
13. Siirrä kakku vadille ja koristele lopuksi mieluisilla marjoilla ja valkosuklaalla.

.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *