Rucolapesto on vilahdellut viime aikoina blogissani, muun muuassa kaaliröstien ja kukkakaali-vuohenjuustokeiton kanssa. Rucola on villiintynyt meidän pihalla ja olen hyödyntänyt sitä pestoon ja salaatteihin. Rucolaa kyllä piisaa niin paljon, että ottaisin mielelläni lisäkäyttövinkkejä.
Pihallamme kasvava rucola on melko voimakkaan makuista, joten tykkään pestossa yhdistää sen basilikan kanssa. Rucolapesto on hyvää myös pastan ja leivän päällä.
Sää on hemmottelut meitä viime päivinä. Mikä ilo, kun tuli lämmin jakso elokuulle. Rucolapestonikin kylpee auringon valossa.
Hyvää viikon alkua!
Rucolapesto
kourallinen rucolaa
kourallinen basilikaa
1 dl oliiviöljyä
½ dl parmesaania
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistus:
Paahda pinjansiemenet pannulla. Kuori valkosipuli. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja kastike tasaiseksi.