
Kukkakaali herättää minussa vain hyvänolon tunteita, kun se on oikein valmistettu. Kotimaisen kukkakaalisesongin aikana tykkään syödä sitä dippailen kermaviilikastikkeeseen, mutta valkoisesta kaunottaresta valmistaa myös muun muassa maukkaat salaatit, keitot ja pizzapohjat.
Keitin vaihteeksi keiton kukkakaalista. Maustoin keitoin rosmariinilla ja sitruunalla sekä lopuksi sulatin keittoon kerman kanssa vuohenjuustoa. Keitto oli täydellistä, en ole parempaa kukkakaalikeittoa syönyt aikoihin. ( Oma kehu, paras kehu! )

Keitto ei välttämättä tarvitse mitään lisää, mutta jos haluat vielä pientä extrahyvää, niin valuta päälle rucolapestoa, silppua lehtipersiljaa tai murustele rapeaa pekonia.
Suosittelen kokeilemaan, saatat tehdä keittoa ensimmäisen kokeilun jälkeen pian uudelleen!
Kukkakaalikeitto ( 3-4 henkilölle)
2 rkl voita ja öljyä
1 ( noin 500g) kukkakaali
1 pieni sipuli
2 perunaa (jauhoinen lajike)
7-8 dl kasvislientä
1 tl rosmariinia
1-2 rkl sitruunanmehua
2 dl (kuohu)kermaa
100 g vuohenjuusto paloina
mustapippuria
suolaa
Valmistus:
Hienonna sipuli. Kuori ja palo perunat. Irroittele kukkakaalin nuput ja poista kanta.
Kuullota öljyssä ja voissa ensin sipulia. Lisää perunat ja kääntele vielä hetki. Lisää kuumennettu kasvisliemi, sitruunanmehu, pippuri ja rosmariini. Anna kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia. Lisää kukkakaali ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu vuohenjuusto (ilman paksua kuorta) ja kerma. Kuumenna. Maista ja tarkista suola.
Tarjoa esimerkiksi hienonnetun lehtipersiljan ja rucolapeston kera. Myös rapeaksi paahdettu pekoni sopii päälle.
Varmasti hyvää, kukkakaali (kuten kaikki muutkin kaalit) on suosikkini. Söpöt kupit myöskin, meillä samat 🙂
Kiitos Reija! Tämä keitto oli aivan ihanaa ja minäkin tykkään kukkakaalin lisäksi kaikista kaaleista. Ne ovat maukkaita ja ihanan monikäyttöisiä. Näistä kupeista olen jo pitkään tykännyt – monikäyttöisiä nekin. 🙂 Mukavaa ja kesäistä viikonloppua!
Voin kyllä kuvitella, että tämä on maukasta keittoa 🙂
Erittäin maukasta.:-)
Onpa kiva ohje. Pitääpäs kokeilla itselläkin vuohenjuustoa kukkakaalikeittoon, sopii varmasti siihen tosi mukavasti.
Kyllä toimii.:-)
Ihanan kuuloinen combo!
Kiitos Merja, näin on!:-)