En ole pitkään aikaan paistanut kaaliröstejä. Olen herkutellut varhaiskaalilla kesän aikana eniten salaatin muodossa. Tänään paistoin yhdestä kaalinpuolikkaasta pienen pinon rapeita kaaliröstejä. Seuraksi sekoitin rucolapestolla maustetun kermaviilikastikkeen. Varsin makoisa yhdistelmä, joka valmistuu nopeasti.
Kaaliröstit ( noin 16 kpl)
500 g (varhais)kaalia
3 kananmunaa
2 tl meiramia
1 tl chiliä
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen voita
Rucola-kermaviilikastike:
2 rkl rucolapestoa tai tavallista pestoa
1 dl kermaviiliä
Valmistus:
Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun paistat röstit.
Raasta kaali hienoksi. Riko kananmunat kulhoon, lisää kaaliraaste ja muut ainekset. Sekoita.
Paista röstit lettupannulla. Nostele seos lusikalla pannulle. Tasoita. Käännä, kun ensimmäinen puoli alkaa ruskistua.Paista molemmat puolet kullanruskeiksi.
Tarjoa kermaviilikastikkeen kera.
En ole koskaan edes maistanut kaaliröstejä, mutta kaalin suurena ystävänä näitähän on pakko kokeilla. Kiitos reseptistä.
Ole hyvä Jonna. 🙂 Röstejä kannattaa kokeilla. Uskon niiden maistuvan kaalifaneille.:-)
En ole koskaan kuullutkaan kaalirösteistä, mutta uskon kyllä niiden olevan hyviä 🙂
Perunastahan rösti tietenkin yleensä tehdään, mutta voihan röstin pukea myös kaalimaiseen asuun. 🙂 Jokatapauksessa ovat hurjan hyviä!