Saaristolaiskalaburgeri ja kurkkusalaatti

Saaristolaiskalaburgeri

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Olen asunut melkein koko ikäni Itämeren äärellä. Meri on minulle rakas ja se tuo mieleeni paljon rakkaita muistoja. Jo pienenä taaperona tallustin mammani ( isoisoäitini) jäljessä uimaan Jollaksen rannoille ja siellä minä opin uimaan. Myöhemmin tulivat tutuksi Laajasalon rannat. Vanhemmillani ei ollut venettä, mutta ystävällinen naapurimme vei meitä joskus veneretkille Helsingin saaristoon. Aallot olivat mahtavia ja en olisi halunnut ikinä palata jännittäviltä meriretkiltä takaisin.

Nuorena aikuisena vietin paljon aikaa Nauvon saaristossa. Se on yksi kauneimpia paikkoja mitä tiedän. Siellä olimme saaressa meren ympäröimänä, aaltojen kohina oli aina yhtä rentouttavaa ja rauhoittavaa. Meri antoi myös antimia. Haukea, taimenta, ahventa ja paljon, paljon kampeloita, jotka tietenkin olivat parhaimpia savustettuna.

Kurkkusalaatti

Tänä päivänä viehätys merta kohtaan on edelleen yhtä suuri, mutta samalla kasvaa iso huoli Itämeren saastumisesta ja jokakesäiset sinilevälautat nousevat synkkinä rannoille. Sen vuoksi K-ryhmän ja John Nurmisen säätiön markkinoille tuoma Itämeren lahnasta valmistettu saaristolaiskalapihvi on loistava tuoteidea, vaikka ei sillä yksin tietenkään Itämerta pelasteta. Silti jokainen pieni tai suuri teko ovat tärkeitä. ”Särkikalojen (lahna ja särki) kalastus ihmisravinnoksi vähentää tehokkaasti Itämeren ympäristökuormitusta. Ruoan tuotanto on yksi suurista Itämeren kuormittajista, ja ravinteiden kierrättäminen kalastamalla vesistöistä takaisin hyötykäyttöön on osa kiertotalousmallia. Lisäksi Itämeren lahna ja särki ovat ekologinen vaihtoehto lihalle ja tuontikalalle. ”, kerrotaan John Nurmisen säätiön sivuilla. Kyllä! Kotimaista kalaa enemmän lautaselle, vaikka tiedän itsekin miten helposti ostoskoriin päätyy norjalaista lohta.

Saaristolaiskalaburgeri ja kurkkusalaatti

Yleensä teen hampurilaispihvin itse, mutta tämä miedonmakuinen valmiskalapihvi on oikein passeli hampurilaisen välissä wasabimajoneesin, keväisen luomusilmusalaatin ja tomaattien kera. Seuraksi tein raikasta kurkkusalaattia.

Pidetään yhdessä huolta Itämerestä! Tällä kertaa näin helposti ja herkullisesti!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Saaristolaiskalaburgeri ja kurkkusalaatti

4 hampurilaissämpylää

paistamiseen voita ja rypsiöljyä
2 pkt (4 pihviä) Pirkka saaristolaiskalapihvejä
2-3 tomaattia
silmusalaattia
wasabi-rucolaa maun mukaan

Wasabimajoneesi
1 1/2 dl ( Hellmann`s ) majoneesia
1 dl Pirkka ranskankermaa
2 tl wasabitahnaa
½ limetin mehu
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria

Kurkkusalaatti
2 kurkkua
1 limetin mehu
1 tl hunajaa
kourallinen tuoretta korianteria
½ dl hampunsiemeniä ( tai auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä)
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Tee ensin majoneesi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin odottamaan, kun teet muut valmistelut.

Halkaise kurkku kahtia ja koverra siemenet. Leikkaa kurkku tikuiksi ja sekoita muut ainekset sen kanssa.

Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Paista kalapihvit kullanruskeiksi voissa ja öljyssä. Grillaa hampurilaissämpylät grillavastuksen alla uunissa tai lämmitä ne uunissa, paahtimessa tai pannulla.

Kokoa hampurilainen. Laita sämpylän pohjapalaan wasabimajoneesia, sitten kalapihvi, silmusalaattia tomaattia ja lopuksi wasabirucolaa.

Tarjoa kurkkusalaatin kera.

2 thoughts on “Saaristolaiskalaburgeri ja kurkkusalaatti

  1. Kyllä tuli ihan nostalgiset tunnelmat juttua lukiessa ❤ Ja tällä tavalla merestä huolehtiminenhan tuottaa pelkkää riemua, kun saa herkutella näin mahtavalla hampparillakin 🙂

    1. Muistoja olisi niin paljon, niistähän syntyisi melkein romaani. 🙂 Joskus voi olla näin helppoa ja hauskaa tehdä/syödä hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *