Sitruuna-pinaattirisotto on mukavan simppeli ruoka viikon alkajaiseksi. Lähes kaikki raaka-aineet löytyivät valmiina, vain pinaattipussi piti napata kaupasta. Keväisen raikas risotto on ihanaa sellaisenaan, mutta annosta voi täydentää esimerkiksi paistetulla kalalla tai kanalla tai feta-juustolla.
Ai, että kun tuo ihanan kirpeä sitruuna sopii niin moneen. Eikä tämä ole yhtään hullumpi risotto myös pääsiäisruokien seuraan!
Mitä herkkuja teillä syödään pääsiäisenä?
Sitruuna-pinaattirisotto
2 -3 rkl oliiviöljyä ja nokare voita
1 salottisipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
3 dl risottoriisiä ( esim. arborio)
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kasvislientä
1 dl (kuohu)kermaa
½ ( luomu) sitruunan mehu ja kuori raastettuna – > pese kuori hyvin!
1 dl parmesaani juustoa raastettuna
80 g baby- pinaattia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus:
Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota sen aikaa, että sipuli hieman pehmenee. Lisää riisi ja sekoittele sen aikaa, että öljy imeytyy riisiin. Kaada viini joukkoon ja kiehauta.
Lisää kasvislientä vähitellen, muutama desi kerrallaan.
Lisää kerma, sitruunan mehu ja kuori, parmesaani ja pinaatti. Sekoita ne risoton joukkoon. Maista ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.
Tarjoa heti!
Yksinkertainen risotto kyllä hivelee kaikkia aisteja! Kiva pinaatti & sitruuna mix tässä…; )
Sopii hyvin vaikka raskaan lampaan kumppaniksi. Ihanat pääsiäiset teidän bistroon <3
Kiitos Heli! Kyllä tässä on taas yksi yksikertaisuuden ylistys, joka istuu hyvin myös lampaan seuraan. Hyvää pääsiäistä myös sinne Beach house kitcheniin! <3