
Uusi vuosi on alkanut Kananpoikien Bistrossa ulkoilun merkeissä. Joulukuussa olin välillä muumioitua lämpimän peiton alle sohvalle nauttien kirjoista, elokuvista ja suklaasta, mutta viimeistään vuoden vaihtuessa iskee taas lenkkeilyfiilis. Siksi en koskaan joulukuussa pode minkäänlaista huonoa omaatuntoa pienestä kotoilusta, koska tiedän sen olevan vain tilapäinen (mutta erittäin tarpeellinen!) mielentila. Tammikuussa tampataan taas lenkkipolkuja ja katse kohti valoa.

Reippaan talviulkoilun jälkeen vain maittaisi oitis lämmin ruoka. Viisaampi emäntä olisi ehkä loihtinut jotain etukäteen tai heittänyt lihapadan uuniin lenkin ajaksi, mutta onhan sitä onneksi muitakin keinoja päästä kohtuunopeasti ruokapöytään. Enkä nyt tarkoita noutopizzaa…
Perheen pelastus onkin silloin usein makoisa pasta. Ajattelin ensin tehdä perinteisen oliiviöljyllä, valkosipulilla ja chilillä maustetun pastan (spaghetti con aglio, olio e peperoncino), mutta lisäsin pastaan sitten myös edelliseltä päivältä jääneen savulohen palan. Lohi sopii tähän oivallisesti ja annos on lautasella alle puolessa tunnissa.

Tästä pastasta voi helposti jättää myös savulohen pois, jolloin lautasella onkin se spaghetti con aglio, olio e peperoncino, mutta lisää silloin ainakin annokseen paljon parmesaanijuustoa!
Hyvää ja herkullista vuotta 2016 Kananpoikien Bistrosta!
Spagettia, valkosipulia, chiliä ja savulohta
400 g spagettia
1 ½ dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punainen chili ( tulisuus maun mukaan) siemenet ja kanta poistettuna ja hienonnettuna
400 g savulohta
1 tl kuivattua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
lisäksi: tuoretta persiljaa
Valmistus:
Keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna pannulla oliiviöljy. Sekoita joukkoon valkosipuli, chili ja persilja sekä suola ja mustapippuri. Sekoittele miedolla lämmöllä muutama minuutti ja kaada kastike valutetun pastan joukkoon.
Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja sekoita se myös mukaan.
Lisää lopuksi halutessasi tuoretta persiljaa.
Tuntuukin mukavalta taas vaihteeksi pastaruoat. Ja vaihtoehtojahan riittää, mitä kaikkea voikaan heittää pastan sekaan 🙂 Onnellista vuotta 2016 koko joukolle Bistroon! Hienoja talvisia kuvia 🙂
Kiitos, pasta maistuu mukavasti taas joulu- ja juhlapyhien jälkeen. 🙂 Ihanaa, kun tuli talvi ja hyvää uutta vuotta sinne myös!