Stroganovin suosio on tässä talossa vankkumaton. Etenkin lapsillemme tämä ruoka maistuu takuuvarmasti. Ruoka onkin kärkisijoilla lasten lempiruokien listalla. Oli sitten arki tai juhla, teen stroganovin naudanlihasta. Joskus harvoin pikaisempi versio syntyy makkarasta. Ihan maistuvaa on sekin, mutta jos lapsilta kysytään, niin lihaa sen olla pitää!
Stroganov on kotoisin Venäjältä, joten tämän herkullisen ruoan äärellä voi vaikka muistella juuri päättyneiden Sotshin talviolympialaisten upeita urheiluhetkiä.
Stroganov
500 g naudan paistisuikaleita
1 sipuli
3 rkl voita ja tilkka rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
paprikajauhetta
5 dl vettä
suolaa
1 laakerinlehti
1 prk tomaattisosetta
1 prk smetanaa
suolakurkkuja
Kuori ja silppua sipuli. Ruskista paistisuikaleet voissa. Lisää sipuli ja paista sipulisilppu pehmeäksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella sekä tomaattipyreellä. Sekoita.
Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää kuuma vesi ja laakerinlehti lihasuikaleiden ja sipuleiden joukkoon.
Hauduta miedolla lämmöllä 45 -60 minuuttia. Sekoita joukkoon kuutioitu suolakurkku ja smetana. Kuumenna.
Tarjoa pottumuusin tai keitettyjen perunoiden kera.