Stroganov rokkaa

Stroganov1
Stroganovin suosio on tässä talossa vankkumaton. Etenkin lapsillemme tämä ruoka maistuu takuuvarmasti. Ruoka onkin kärkisijoilla lasten lempiruokien listalla. Oli sitten arki tai juhla, teen stroganovin naudanlihasta. Joskus harvoin pikaisempi versio syntyy makkarasta. Ihan maistuvaa on sekin, mutta jos lapsilta kysytään, niin lihaa sen olla pitää!

Stroganov on kotoisin Venäjältä, joten tämän herkullisen ruoan äärellä voi vaikka muistella juuri päättyneiden Sotshin talviolympialaisten upeita urheiluhetkiä.

Stroganov

500 g naudan paistisuikaleita
1 sipuli
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
paprikajauhetta
5 dl vettä
suolaa
1 laakerinlehti
1 prk tomaattisosetta
2 tl vahvaa sinappia
1 dl smetanaa
suolakurkkuja

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista paistisuikaleet voissa. Lisää sipuli ja paista sipulisilppu pehmeäksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.

Sekoita tomaattisose ja vesi. Lisää neste ja laakerinlehti lihasuikaliden ja sipuleiden joukkoon.

Hauduta miedolla lämmöllä 30 -45 minuuttia. Mausta kastike sinapilla smetanalla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pottumuussin sekä suolakurkkujen kera.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *