Lasten hiihtoloma alkoi tänään ja ystävänpäivä on jo melkein ovella. Juhlan kunniaksi teimme pororullia ja suklaista kaakaota. Ne ovat meidän lasten suosikkeja, mutta molemmat ovat kyllä niin hyviä , että ne maistuvat myös minulle. Suklaisen kaakaon nautin vain vähän vähemmällä vaahtokarkkiannoksella kuin jäkikasvuni.
Kylmäsavuporolla, persiljalla ja tuorejuustolla täytetyt rieskarullat ovat niin himottuja herkkupaloja, että niitä ei ehdi edes saada tarjottimelle, kun ensimmäiset pienet käpälät kärkkyvät jo vieressä. Pororullia toivotaankin välillä myös lasten synttäreille. Niihin ovat myös lasten kaverit ihastuneet.
Sain taas suloisen tipupiirustuksen. Tiput tykkäävät näköjään aina pyrähtää paikalle, kun on kekkereiden aika.
Hyvää ystävänpäivää Kananpoikien Bistrosta!
Pororullat
5 isoa rieskalevyä
Täyte:
200 g tuorejuustoa
1 ruukku persiljaa
½ tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
100 g poron kylmäsavuleikettä
Sekoita tuorejuusto, silputtu persilja, suola ja pippuri. Leikkaa poroleikkeet pieniksi paloiksi.
Levitä tuorejuustotahnaa ja poroa rieskan päälle.
Rullaa ja leikkaa paloiksi.
Suklainen kaakao ( kolmelle)
6 dl (punaista)maitoa
100 g suklaata raastettuna
1 rkl kaakaojauhetta
3 tl muscavadosokeria
Valmistus:
Jaa raastettu suklaa, sokeri ja kaakaojauhe kuppien pohjalle.
Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi vispilällä samalla vaahdottaen.
Kaada kuuma juoma mukeihin. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Voit tehdä tämän myös yhdessä kulhossa ja kaataa sitten valmiin juoman kuppeihin.
Koristele esimerkiksi vaahtokarkeilla, suklaarouheella ja vaniljalla maustetulla kermavaahdolla
Kyllä ne ahkerat koululaiskananpojat ovat ansainneet näin hienot talviloman alkajaiset. Istuisikohan kuvassa pari tuttua, herttaista tyttökananpoikaa ? 🙂 Oikein hyvää Ystävänpäivää sinne Kananpoikien bistroon halauksien kera ! Isosiskokananpojalle myös Glad alla hjärtans dag 🙂
Kiitos, Hyvää Ystävänpäivää sinne myös:-)