Kevätkasvisten sesonkia odotellessa voi valmistaa herneistä herkkuja. Herne-minttupestoa tehdessä innostuin kokeilemaan suolaista pannacottaversiota herneestä. Idea suolaiseen pannacottaan tuli uusimmasta Viini-lehdestä, jossa oli kukkakaalipannacotan ohje.
Tähän aikaan vuodesta edulliset herneet poimitaan mukaan kaupan pakastealtaasta. Hyvistä pakasteherneistä saa monenlaista keväistä ruokaa aikaiseksi. Samettisessa hennon vihreässä hernepannacotassa on myös keväistä fiilistä.Se sopii hienosti alkupalaksi leivän ja oliiviöljyn kera tai pidempän kaavan aamiaiseen/brunssiin muiden herkkujen seuraksi.
Annoskulho oli aika suuri, joten seuraavalla kertaa annostelisin pannacotta-annokset hieman pienempiin kuppeihin. Pekonin sijasta kokeilisin päälle mätiä, mutta hyvää myös tällä tapaa.
Hernepannacotta
voita
1 valkosipulin kynsi
1 salottisipuli
200 g (pakaste) herneitä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
3 liivatelehteä
Valmistus:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voissa pannulla.
Kuumenna maito-kermaseos. Lisää herneet ja kuullotetut sipulit.
Keitä 5-10 minuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Sekoita joukkoon liivatteet, joista on puristettu hyvin vesi pois.
Kaada annoskuppeihin. Anna hyytyä nelisen tuntia jääkaapissa.
Koristele paistetulla pekonilla ja herneenversoilla.
Tarjoa alkupalana tai brunssiaamiaisella.
Aika jännän kuuloinen… Kyllä voisi tosiaan olla mädin kanssakin hyvää ja ”poikakananpoika” höystäisi varmaan HK:n prinssinnakeilla tämän herkun 😉
Kannattaa rohkeasti kokeilla, toimii hyvin pienenä makupalana. Lapsia tällä ei kyllä vakuuteta, paitsi kenties jollain nakkikuorrutuksella. 🙂
Tämä oli vallan maukasta ja helppoudessaan huippuresepti. Aion varmasti kokeilla myös toisilla mauilla sävytettynä.
Kiva kuulla, että tuli maistuvaa.:-) Tätä voi tosiaan helposti varioida sesongin mukaan.