Suppilovahvero-kanarisotto

Suppilovahvero-kanarisotto
Suppilovahvero-kanarisotto

Sieniä, sieniä, sieniä! Näin syksyllä niitä tekee mieli laittaa moneen ruokaan. Tosin minulla ne ovat aina näitä melko tavanomaisia syyssieniä, kuten suppiksia, kantarelleja, tatteja ja mustatorvisieniä. Sienituntemukseni on loppupelissä aika suppea, mutta kyllä tästäkin repertuaarista valmistaa monet herkulliset sieniruoat!

Nyt tein vähän ruokaisemman risoton sienistä kanan kera. Risotossa on mukana myös pehmeäksi ajettua lehtikaalikermaa, jota olen hehkuttanut monet kerrat.

Herkullisia syyspäiviä!

Suppilovahvero-kanarisotto

oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 salottisipuli
2 valkosipulia
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kanalientä
1 l suppilovahveroita
1 tl timjamia
350 g kanaa fileenä
100 g lehtikaalia
2 dl ruokakermaa
3 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaania raastettuna

(lisäksi baby-pinaattia)

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmäksi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti ja hienonna se pieneksi. Leikkaa kana suikaleiksi.

Kuullota sipuleita öljyssä ja voissa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sen aikaa, että öljy imeytyy riisiin. Kaada viini joukkoon ja anna kiehahtaa.

Kuumenna paistinpannu. Päästä nesteet ensin sienistä ja lisää sitten nokare voita ja paista suppikset. Lisää ne risottoon. Paista seuraavaksi nopeasti kanasuikaleet pannulla. Suolaa ja pippuroi. Lisää kanat risottoon. Mausta timjamilla. ( Voit myös hoitaa sienten ja kanan paistamisen ennen kuin alat valmistaa risottoa niin ei tarvitse pelata samaan aikaan risottokattilan ja paistettavien kanssa.)

Lisäile kanalientä vähitellen, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Sekoittele välillä.

Kiehauta toisessa kattilassa hienonnettu lehtikaali, kerma, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Soseuta sileäksi tai vähän karkeammaksi oman makusi mukaan sauvasekoittimella .

Lisää risottoon loppuvaihessa kuuma kerma-lehtikaaliseos. Lisää samalla parmesaani ja sekoita.

Maista ja tarkista suola.

Tarjoa heti.

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Suppilovahvero-kanarisotto

  1. Nämä suppisrisotothan on niin ihania ruokia, että ajaa vaikka paremmissakin juhlissa asiansa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *