KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Syksy on kotimaisen riistalihan parasta sesonkia ja hirvenlihaa löytyy myös nyt Laajasalon K-Supermarketista. Valmiiksi pakattuna löytyy hirvi-sikajauhelihaa, jossa on puolet hirveä ja puolet possua. Tämä maukas jauhelihasekoitus sopii oivallisesti syksyiseen kaalilaatikkoon, joka on viileiden syyspäivien ruokaa parhaimmillaan.
Kaalilaatikon seuraksi nostellaan raikasta puolukkasurvosta tai makeamman lisukkeen ystävä tarjoaa riistakaalilaatikon hyvän puolukkahillon kera.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Riista-kaalilaatikko
½ kg kaalia (kerä- valkokaalia) suikaloituna
1 porkkana kuorittuna ja raastettuna
1 ½ dl ohrasuurimoita
6 dl vettä
1 rkl riistafondia
noin 400 g hirvi-sikajauhelihaa
1-2 punasipulia kuorittuna ja hienonnettuna
3 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
suolaa ja valkopippuria myllystä
3 -4 rkl siirappia
paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä ja voita
Munamaito:
3 dl maitoa
2 kananmunaa
Päälle
voita
3 rkl korppujauhoja
Valmistus:
Keitä ohrasuurimot fondilla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa raastettu porkkana.
Kuumenna pannulla öljyä. Paista kaalin suikaleet pannulla muutamassa erässä. Siirrä sivuun.
Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Paista sipulia hiljalleen 10 kymmenen minuuttia. Ripauta hieman sokeria päälle, jotta sipuli hieman makeutuu. Lisää riistajauheliha ja jatka paistamista, kunnes jauheliha on hyvin ruskistunut. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.Sekoita joukkoon lopuksi lusikallinen siirappia.
Tee munamaito. Sekoita munat ja maito kulhossa. Mausta vähän suolalla ja pippurilla.
Sekoita keitetty ohra, kaali, porkkana, jauheliha ja munamaito. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai jos haluat selvitä helpolla vuoan tiskauksesta, niin levitä leivinpaperi vuokaan. Valuta päälle pari lusikallista siirappia ja ripottele pinnalle korppujauhoja sekä voinokareita.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia.
Nauti puolukkasurvoksen kera.
Luontoäiti on taas uurastanut meille kesän mittaan paljon herkkuja, nyt ansaittuun lepoon asettuvalle uurastajalle kiitoksia ja terkkuja ! 🙂
Niin on , syksyn raaka-aineet ovat upean makuisia! 🙂
Kaalilaatikko on yksi suosikkiresepteistäni. Täytyykin koettaa joskus tuota hirvenjauhelihaa.
Kaalilaatikko toimii aina ja hirven jauhelihalla saa siihen maukasta riistatwistiä.
Hyvä oli laatikko kaali hirvenjauheliha
Kiva kuulla, että tuli herkullista!:-)