Moni elää parhaillaan korvasienikautta, mutta minulla taitaa pyörähtää suppilovahverokausi pakastimen antimista taas käyntiin. Suppiksia tuli rohmuttua viime syksynä sen verran reippaasti, että niitä piisaa edelleen, vaikka osan lahjoitin eteenpäin.
Suppilovahvero on ihanan moni- ja helppokäyttöinen sieni. Etenkin näin, kun saa ottaa paketin vain suoraan sulamaan pakastimesta! Aika usein heitän suppikset johonkin pastakastikkeeseen, mutta nyt mieleni teki kermaista sienikeittoa.
Jostain syystä erehdyin luulemaan/muistamaan, että perheen nuoriso ei niin välittäisi tästä keitosta ja olin varannut heille pastaa. No sehän oli väärin luulo ikinä, voi niitä pettymyksen ilmeitä! Sen vuoksi keitinkin samaa tietä uuden satsin sienisoppaa, jotta saatiin kaikki tyytyväisiksi. Jatkossa siis taivaallista sienisoppaa tällä ohjeella tuplamäärä, jotta riittää kaikille! 🙂
Suppilovahvero-pinaattikeitto (noin 3 annosta tai 4-5 pientä alkukulho annosta)
nokare voita
1 pieni sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
noin 200 g pakastettua ja esikäsiteltyä suppilovahveroa sulatettuna
1 ps (70 g )baby-pinaattia
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kuumaa kasvislientä
1 rkl valkoista viinietikkaa
3-4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
maun mukaan tuoretta persiljaa
Valmistus:
1. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota ensin sipulit. Lisää sitten sienet ja baby-pinaatit. Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia lisää. Sekoita jauhot hyvin joukkoon ja kaada sekaan kuuma kasvisliemi. Lisää myös etikka ja timjami.
2. Keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
3. Lisää kerma ja jatka keittämistä 15-20 minuuttia lisää.
4. Maista ja tarkista suola. Lisää keittoon hienonnettua tuoretta persiljaa, joko päälle tai pyöräytä keittoon.
5. Nauti hyvän leivän kera.