Pohjolan pizza: Suppilovahveroita, poroa ja västerbottenjuustoa

Suppilovahvero-poropizza
Suppilovahvero-poropizza

Tänään oli ihanan aurinkoinen syyssää – aivan täydellinen sää lähteä sieniretkelle! Sieniä on ollut kyllä tänä syksynä vähäisesti, jopa keltajalkaisia suppilovahveroita, joita yleensä löytää korikaupalla. Lähdimme silti mieheni ja poikani kanssa katselemaan, jos jotain saisimme. Ainakin kahvia ja mehua nauttisimme syksyisessä metsässä, jollei muuuta.

Suppilovahveroita
Suppilovahveroita

Ei ollut turha reissu, vaikka ei keltajalkoja nyt saatu korikaupalla. Vaikuttaisi , että kuivuus on verottanut sienisatoa aika lailla tänä syksynä. Paljon kävelimme ennenkuin yhdeltä tutulta vakiopaikalta löytyi mukava määrä suppilovahveroita. Siitä saimme suppilovahveroita sen verran, että saan tehtyä muutamat herkkuruoat suppiksista.

Suppilovahveroita
Suppilovahveroita

Ensimmäisenä sienisaaliista syntyi pohjolan makuinen pizza. Suppilovahveroiden lisäksi laitoin pizzaan poroa, kesäkurpitsaa ja västerbottenjuustoa. Tomaattikastikkeen korvasin jälleen sitruunaisella ranskankermakastikkeella. Se on helppo kastike yhdistää monien pizzatäytteiden kanssa. Tulipa ihana päätös mukavalle sieniretkelle ja aurinkoiselle syyspäivälle!

Suppilovahvero-poropizza
Suppilovahvero-poropizza

Suppilovahvero-poropizza

Pohja:

Pohja:
1 dl vettä
10 g hiivaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
2-3 dl durumvehnäjauhoja

Täyte:

oliiviöljyä ja voita
½ l tuoreita suppilovahveroita
1 valkosipulinkynsi
10 ohutta siivua kesäkurpitsaa
puoli kourallista (appelsiini-tai sitruuna-) timjamia
½ dl ranskankermaa
1 tl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
2-3 siivua kylmäsavuporoa
1 ½ dl västerbottenjuustoa raastettuna ( tilalla toimii hyvin myös mozzarella, jos västerbottenia ei löydy)
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus:

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli pohja.

Laita uuni kuumenemaan 250 astetta

Puhdista sienet ja revi isoimmat sormin hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna pannu ilman rasvaa. Lisää suppilovahverot ja kiehauta niistä nesteet pois. Valuta. Lisää pannulle öljyä ja voita. Paista valkosipulia ja sieniä ensin muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsasiivut. Paista sen aikaa, että kesäkurpitsat myös vähän pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.

Sekoita ranskankerma joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Levitä seos pizzapohjan päälle. Leikkaa porosiivut pieniksi paloiksi ja ripottele pizzan pinnalle paistettujen suppilovahveroiden kanssa. Ripottele lopuksi pinnalle juusto.

Paista 225-250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Pohjolan pizza: Suppilovahveroita, poroa ja västerbottenjuustoa

  1. Onpa tosi herkullisen kuuloista ja näköistä.:)
    Tosi huono sienisyksy on ollut tähän mennessä ainakin täällä Uudellamaalla viime vuosiin verrattuna. Pieniä suppiksia oli vähän tutuilla paikoilla, joten täytyy käydä parin viikon päästä uudelleen.

  2. Kiitos Mustikkasuu, tämä oli todella herkkupizza, mutta harmillista tosiaan tuo sienien vähäsatoisuus tänä syksynä. No ensi syksynä ehkä taas paremmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *