Tabbouleh-salaatti vesimelonilla ja fetalla

Tabbouleh vesimelonilla, fetalla ja oliiveilla
Tabbouleh vesimelonilla, fetalla ja oliiveilla

Tabbouleh on ihastuttava klassikkosalaatti Lähi-idästä. Salaatissa on yleensä ainakin bulguria, persiljaa, minttua ja sitruunaa. Siinä on usein myös tomaattia ja sipulia. Tällä kertaa korvasin tomaatit makealla vesimelonilla ja lisäsin salaattiin suolaisia oliiveja sekä feta-juustoa.

Tabbouleh sopii moneen yhteyteen. Raikas salaatti toimii lisukkeena, buffetpöydissä tai vaikka vappupiknikillä.

Tabbouleh vesimelonilla, fetalla ja oliiveilla
Tabbouleh vesimelonilla, fetalla ja oliiveilla

Herkullista viikonloppua!

Tabbouleh vesimelonilla ja fetalla

1 ruukku persiljaa
½ ruukkua minttua
1 ( noin 1 kg) vesimelonin lohko
200 g fetaa
1 dl mustia oliiveja
2 kevätsipulinvartta ( tai puolikas punasipuli)
1 sitruuna
2 dl bulguria
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Keitä bulguri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Hienonna yrtit ja sipuli. Pilko vesimeloni pieniksi paloiksi. Leikkaa feta kuutioiksi.

Sekoita kaikki ainekset. Lisää puristettu sitruunan mehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita.

Katso myös: Neljän viljan tabbouleh-salaatti paahdetun paprikahummuksen kanssa

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *