Tomaatti-kookoskeitto & maustetut kikherneet

Tomaatti-kookoskeitto ja maustettuja kikherneitä
Tomaatti-kookoskeitto ja maustettuja kikherneitä

Kevät ja aurinko tekevät tällä hetkellä niin hyvää. Olen ulkoillut valtavasti. Samalla huomaa syövänsä entistä useammin kasvispainotteisesti. Minulla ruokavalio usein kevenee automaattisesti kevään koittaessa. Auringolla ja valolla on ihmeellinen vaikutus. Mietinkin joskus, että miten terveellisesti sitä söisikään, jollei ei olisi pimeää aikaa.

Tomaatti-kookoskeitto
Tomaatti-kookoskeitto

Herkullista on tämä keittokin ja se on nopea sekä helppo valmistaa. Tomaatti ja kookos ovat mainio pari. Lisäksi löysin jääkaapin vihanneslaatikosta keittoon porkkanaa ja selleriä. Hyödynsin taas rippeitä pois ja keitosta tuli erittäin maukasta. Tein vielä lisäksi maustettuja kikherneitä. Ne antavat kivaa makua ja tekstuuria keittoon.

Aurinkoista viikon alkua!

Tomaatti-kookoskeitto

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl kurkumaa
1 tl (mieto)chiliä
3 porkkanaa
4 lehtesellerinvartta
1 tölkki kokonaisena kuorittuja tomaatteja
2-3 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta ( esim. Renee Voltaire)
ripaus sokeria
1 tölkki kookosmaitoa
( suolaa ja pippuria)
lehtipersiljaa tai korianteria

Maustetut kikherneet

1 rasia (290 g)kikherneitä
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa pieneksi. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa pieneksi.

Kuullota valkosipulia öljyssä hetki. Lisää porkkanat ja lehtisellerit. Sekoittele hetki ja lisää tomaattipyree, chili ja kurkuma. Lisää tölkkitomaatit, vettä ja kasvisliemijauhetta sekä ripaus sokeria. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen niin, että kaikki kasvikset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kookosmaito. Kuumenna. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa maustettujen kikherneiden kera.

Kuumenna pannulla öljy ja lisää kikherneet sekä mausteet. Sekoittele ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Saatat tykätä myös

8 kommenttia artikkeliin ”Tomaatti-kookoskeitto & maustetut kikherneet

  1. Kuulostaa loistavalta ja korianteriakin löytyy jääkaapista. Suosittelen Itäkeskuksen Puhoksesta löytyvää Alanyaa ostospaikaksi.

  2. Mukavan tuntuinen keitto ja kiva idea tarjota kikherneet tällä tavalla erikseen 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Juu voi sitten maun mukaan lisätä tai jättää kokonaan pois, kuten meillä tytöt tekivät ja söivät keiton sellaisenaan… Isäntä taas napsi loput mausteiset kikherneet kulhosta suoraan suuhun. Minun mielestäni ne ovat hyviä molemmilla tapaa. Sopisivat hyvin myös johonkin salaattiin.

    1. Kiitos Merja! Ne ovat minunkin suosikkejani! Ajattelin ensin tehdä keittoon lisäksi maustettuja pähkinöitä, mutta sitten tulivatkin mieleeni kikherneet tai chikkarit. Hauska nimi tuo chikkarit. 🙂

  3. Tää on niin ateria mun makuun! Syvää tomaatin makua ja kikherneitä – voiko enää paremmaksi mennä?!

    1. Kiitos Sofia! 🙂 Ei muuta keitto kattilaan porisemaan ja kikherneitä mausteiden kera pikaisesti pannulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *