Punajuuri-vuohenjuustosalaatti ja hasselpähkinäkastike

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Mieleeni on hiipinyt viime päivinä paistettu vuohenjuusto, eikä se ole päästänyt irti. Vuohenjuusto on niin taivallisen ihanaa paistettuna, joten oli aika saada lääkettä sen kaipuuseen.

Vuohenjuuston seuralaiseksi sopii mainiosti esimerkiksi punajuuri, josta on tullut tehtyä lähiaikoina monenlaista. Tähän salaattiin halusin vielä punajuuria, sitten rakas punajuuri saa jäädä hetkeksi kokkaustauolle.

Salaatti on hyvin simppeli. Siinä on lisänä vain saksanpähkinöitä ja rucolaa. Vuohenjuuston maustoin kevyesti rosmariinilla. Pähkinäinen kastike sopii tähän kokonaisuuteen täydellisesti.

Nauti alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kera!

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti ja hasselpähkinäkastike

Salaatti :
oliiviöljyä
4-5 punajuurta
200 g vuohenjuustoa
rosmariinia
1 dl saksanpähkinöitä
puoli punttia rucolaa

Salaattikastike:
½ dl hasselpähkinä -tai saksanpähkinäöljyä
½ rkl vaahterasiirappia
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Keitä punajuuret suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja leikkaa viipaleiksi.

Paahda pähkinät pannulla ja rouhi ne veitsellä pienenmmäksi.

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Paista vuohenjuusto oliiviöljyssä pannulla kullanruskeaksi.

Yhdistä salaattikastikkeen ainekset kulhossa.

Kokoa salaatti omalle tai yhteiselle tarjoilulautaselle ja kaada kastiketta päälle.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Punajuuri-vuohenjuustosalaatti ja hasselpähkinäkastike

  1. Punajuuret, vuohenjuusto ja saksanpähkinät yhdessä, on kyllä loistava ”kolmen kopla” 🙂 Paistettu vuohenjuusto on tosiaan ihan taivaallista !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *