Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

Heippa taas täältäkin! Voi on tää jokapäiväinen kotiruokarumba aikamoista, kun perheessä kolme teiniä, mutta pysyypä keittäjä terässä. Monen muun tapaan kuitenkin oon ajatellut kiitollisin mielin suomalaista kouluruokailua, on se vaan mahtava apu perheiden arkeen.

Tonnikalalasagne

Lasagne on meidän perheen lemppareita ja siitä löytyy blogista monta versiota. Tonnikalalasagne on etenkin meidän nuorison suosikki, joten oli aika päivittää senkin reseptin tänne blogiin. Lisäilen kastikkeeseen aina jotain kasviksia jääkaapin tilanteen mukaan, kuten nyt varsiselleriä ja kesäkurpitsaa. Mukaan meni myös puoli pakettia fetaa, sekin antaa hyvää lisämakua.

Tonnikalalasagne

tonnikalakastike:

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 varsisellerin varsi kuutioituna
pala kesäkurpitsaa kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa
2 prk tonnikalaa
1 rkl kapriksia
½ pkt fetaa
suolaa ja mustapippuria

Valkokastike:
50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
¼ tl muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

150 g juustoraastetta

noin 10 lasagnelevyä

Lisäksi: basilikaa ja parmesaania raastettuna

Valmistus:

1. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Kuullota ensin sipulit, lisää sitten varsiselleri ja kesäkurpitsakuutiot. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Sekoittele.
2. Lisää kastikkeeseen tomaattimurska, valutettu tonnikala ja kaprikset. Lisää loppuvaiheessa kuutoitu feta. Maista ja tarkista suola & pippuri.
3. Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Kuumenna, mutta älä ruskista. Lisää vähitellen maito. Keitä hiljalleen, samalla vispaten sen aikaa, että kastike paksuuntuu. Ota liedeltä. Sekoita kastikkeeseen vielä juustoraaste tai lisää juustoraaste erikseen kerroksiin.
4. Kasaa lasagne. Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Laita pohjalle tonnikala-tomaattikastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Seuraavaksi valkokastiketta ja juustoraastetta. Jatka loppuun kerroksittain. Jätä päällimmäiseen kerrokseen valkokastiketta ja juustoraastetta.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile haarukalla, kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä.
6. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta basilikaa.

4 thoughts on “Tonnikalalasagne

      1. Mullakin meinasi jäädä otsikoksi tonnikalasagne. Et jotain mutkaa tuo ruoan nimi meinaa tuottaa, tavalla tai toisella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.