Pähkinäiset uuniomenat

Uuniomenat

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Uuniomenat ovat yksi syksyn ihanin jälkkäriherkku. Nyt etenkin, kun saa nauttia kotimaisten omenien sesongista. Kotimaiset omput toki maistuvat ensin ihan sellaisenaan, mutta jossain vaiheessa niitä tekee mieli alkaa jalostamaan jälkkäreihin.

Uuniomenat

Nämä uuniomenat ovat täytetty kanelisella omena-karpaloseoksella ja ne saavat kypsyä uunissa hajoavan pehmeiksi. Lämpimät uuniomenat kruunataan rouhituilla pähkinöillä ja kuivatuilla omenalastuilla. Kolmen kaverin paahdettu pähkinä & kinuski ja Suomen Jäätelön vaniljajäätelö ovat täydellistä seuraa lämpimille uuniompuille. Koko komeus syntyy puolessa tunnissa.

Uuniomenat on tältä erää viimeinen yhteistyöpostaus K-Supermarket Laajasalon kanssa. On ollut ilo toteuttaa viimeiset puolitoista vuotta kerran viikossa sesonkiin sopivia reseptejä lähikaupalleni, jossa on muuten aivan huipputyyppejä töissä. Kiitos siis koko kaupalle tästä mukavasta ja mielenkiintoisesta yhteistyöstä!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Omenan tuoksuista syksyä!

Pähkinäiset uuniomenat ( 5-6 annosta)

5- 6 kotimaista omenaa

50 g voita
1 dl luomu kaurahiutaleita
¾ dl luomu ruokosokeria
½ tl luomu kanelia
1 dl Pirkka kuivattuja karpaloita

½ dl Pirkka pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
½ dl Pirkka saksanpähkinöitä veitsellä rouhittuna
1 dl kuivattuja omenalastuja

vuokaan: nokare voita

lisäksi : Kolmen kaverin paahdettu pähkinä & kinuski ja Suomen jäätelön vaniljajäätelöä

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pese omenat ja poraa siemenkota omenaporalla pois.

Sekoita voi, kaurahiutaleet, sokeri, kaneli ja kuivatut karpalot.

Voitele vuoka ja nosta omenat siihen. Täytä omenien keskusta kaurahiutale-karpalotäytteellä.

Paista omenoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Ripottele lämpimien omenenoiden päälle rouhittua pähkinää ja tarjoa ne jätskin tai vaniljakastikkeen kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Pähkinäiset uuniomenat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *