Nämä lihapullat olisivat Jez Felwickin Suuren lihapullakirjan mukaan oivallisia myös grillattavaksi. Aurinko paistoi mukavasti ja vähän olisi tehnyt mieli laittaa grilliin hiillos tekeille… mutta kun samaan aikaan oli caponatan valmistus, niin päätin kypsentää vartaat tällä kertaa uunissa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että tässä on hyvä lihapullaruoka kesällä grilliin. Grillattujen lihapullavartaiden kylkeen sopisi esimerkiksi rapsakka salaatti, sinappi tai piparjuurimajoneesi.
Uunissa valmistettujen vartaiden seurana maistui herkullinen caponata eli sisilialainen vihannesmuhennos.
Caponatan ohjeen löydät täältä.
Aurinkoista viikkoa!
Varraslihapullat
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
600 g naudan jauhelihaa
100 g ricottajuustoa
1 kananmuna
1 kuivahtanut vaalea leipäviipale
1 dl kermaa
2 rkl dijonsinappia
1 tl timjamia
½ tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus:
Hienonna leipä ja laita se pehmenemään kermaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota hienonnettuja sipuleita siinä.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa: kema-leipäseos, kuullotetut sipulit, ricotta, kananmuna, jauheliha ja mausteet.
Pyörittele taikinasta kostetuin käsin pyöryköitä. Painele ne tiiviiksi ja pujota kolme -neljä pyörykkää jokaiseen vartaaseen.
Paista pyörykät uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Voit myös grillata vartaat. Liota siinä tapauksessa vartaat hyvin ennen pyöryköiden pujottamista. Voitele pullat ennen grillausta oliiviöljyllä. Grillaa välillä kääntäen vartaita.
Lähde: Jez Felwick Suuri lihapullakirja pienin muutoksin
Kiva ohje, kun ricottajuustoakin mukana taikinassa. Ja tosiaan, niitä voisi grillatakin. Varmaan maistuu kananpoikamuksuillekin 🙂
Varraspullat tekivät hyvin kauppansa. 🙂