Joku aika sitten paistoin pannulla rapeita kaaliröstejä, jotka ovat mielestäni erittäin herkullisia. Tällä kertaa valmistin röstin perunoista ja porkkanoista sekä kypsensin röstin astetta helpommin. Levittelin röstin suoraan uunivuokaan ja työnsin uuniin noin puoleksi tunniksi. Aivan superhelppoa, sekä yhtä superlatiivisen hyvää! Päälliseksi laitoin fetaa, oliiveja ja rucolaa.
Rösti näyttää melkein pizzalta ja minun mielestä toimiikin vähän samaan tapaan kuin pizza. Päällisiä voi vaihdella ihan kuin pizzassa oman maun mukaan. Kokeilinkin tätä samaa röstiä myös kantarelleilla ja fetalla. Olipa sekin hyvää! Kokeile tällä reseptillä tai keksi omat herkkupäälliset!
Aurinkoista viikon jatkoa!
Vegerösti
5 porkkanaa
4 perunaa
3 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
½ -1 tl chiliä
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria rouhittuna
Päälle:
fetaa
oliiveja
rucolaa
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 225 astetta.
Kuori ja raasta porkkanat ja perunat karkeaksi raasteeksi.
Sekoita raaste kaikkien muiden annosten kanssa kulhossa.
Levitä massa leivinpaperilla vuoratun vuoan päälle (esim. pyöreä, halkaisija noin 26 cm)
Paista uunissa noin 25 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa feta päälle ja anna olla juuston kanssa viitisen minuuttia.
Lisää muut päälliset, kun otat uunista ulos.
Herkuttele heti!
Mistä sulla oikein kumpuaa näitä kaikkia ihania juttuja 🙂
No nyt on iskenyt himo rösteihin.:-)