Sitruunaiset karitsanpyörykät pastassa

Sitruunaiset karitsanpyörykät tomaatti-kesäkurpitsakastikkeessa ja tagliatellea
Sitruunaiset karitsanpyörykät tomaatti-kesäkurpitsakastikkeessa ja tagliatellea

Lammas, sitruuna, valkosipuli ja tuore timjami ovat upea yhdistelmä, joista saa maistuvan yhdistelmän myös pyöryköihin. Tässä reseptissä upotin pyörykät tomaatti-kesäkurpitsakastikkeeseen ja sain mainion kastikkeen pastalle.

Maukas annos viimeistellään murennetulla feta-juustolla ja parmesaanilla. Yhdelläkin juustolla voisi pärjätä, mutta juustohulluna ihmisenä laitan kastikkeen päälle kahta sorttia juustoa!

Sitruunaiset karitsanpyörykät

oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kananmuna
400 g (luomu)karitsan tai lampaan jauhelihaa
1 (luomu)sitruunankuori raastettuna ( pese kuori hyvin!)
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl timjamia ( riivi lehdet)
2 tl dijonsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus:

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla pehmeiksi. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset.

Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.

Paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Tomaatti-kesäkurpitsakastike & tagliatellea

300 g tagliatellea

oliivi- tai rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni kesäkurpista kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl liemijauhetta
½ tl sokeria
puoli kourallista timjamin lehtiä
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota öljytilkassa ensin valkosipulia. Lisää sitten kuutioidut kesäkurpitsat. Paista muutama minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen kymmenen minuuttia. Lisää kypsät lihapullat. Kääntele ne hyvin kastikkeen joukkoon.

Tarjoa murennetun fetajuuston ja raastetun parmesaanin kera.

4 thoughts on “Sitruunaiset karitsanpyörykät pastassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *