Lammas, sitruuna, valkosipuli ja tuore timjami ovat upea yhdistelmä, joista saa maistuvan yhdistelmän myös pyöryköihin. Tässä reseptissä upotin pyörykät tomaatti-kesäkurpitsakastikkeeseen ja sain mainion kastikkeen pastalle.
Maukas annos viimeistellään murennetulla feta-juustolla ja parmesaanilla. Yhdelläkin juustolla voisi pärjätä, mutta juustohulluna ihmisenä laitan kastikkeen päälle kahta sorttia juustoa!
Sitruunaiset karitsanpyörykät
oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kananmuna
400 g (luomu)karitsan tai lampaan jauhelihaa
1 (luomu)sitruunankuori raastettuna ( pese kuori hyvin!)
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl timjamia ( riivi lehdet)
2 tl dijonsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistus:
Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla pehmeiksi. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset.
Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
Paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Tomaatti-kesäkurpitsakastike & tagliatellea
300 g tagliatellea
oliivi- tai rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni kesäkurpista kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl liemijauhetta
½ tl sokeria
puoli kourallista timjamin lehtiä
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuullota öljytilkassa ensin valkosipulia. Lisää sitten kuutioidut kesäkurpitsat. Paista muutama minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen kymmenen minuuttia. Lisää kypsät lihapullat. Kääntele ne hyvin kastikkeen joukkoon.
Tarjoa murennetun fetajuuston ja raastetun parmesaanin kera.
Ai ai, ihan vesi kielellä ajattelen tuota sapuskaa 🙂
No niin oli täälläkin, kun sain pastan valmiiksi. 🙂
Ihana ohje, tulee nälkä. Lammas/karitsapyörykät on tosi hyviä ja näissä on kyllä tosi kivat mausteet.
Kiitos! Mausteet toimivat ihanasti karitsanjauhelihan kanssa. 🙂