Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto

Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto

Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti, pistaasipesto & rouheinen kokojyväpatonki on mitä ihanin aamiais- tai brunssisalaatti keväiseen viikonloppuun, mutta se toimii loistavasti myös kevyenä lounaana.

Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto

Kaikki vihreä näyttää tällä hetkellä niin hyvältä, että usempi viherherkku sujahtaa ostoskoriin kaupassa käydessä. Viime viikolla nautimme jo superhyviä parsapintxtoksia, jotka keräsivät kovasti kehuja. Tässä salaatissa on toinen pitkävartinen kaunotar: varsiparsakaali. Vähän käräytin sen vain pannulla ja totesin taas, että minun mielestä paras kypsennys tapa sille on nopea höyrytys. Pannulla tai uunissa varsiparsakaalin hentoiset kukinnot palavat helposti, eikä palaneen maku ole ainakaan minusta hyvää.

Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto

Lisäksi salaatissa on uppomunia. Ne ovat mitä parhaimpia aamiaismunia, joista paljastuu halkaisemalla ihanan valuva keltuainen. Niiden valmistusta pelätään monesti, mutta aivan turhaan. Helppoa ja nopeaa. Kolmantena komponenttina salaattiin lisätään mukaan siivutettua kylmäsavulohta.

Uppomuna

Ja kun olen vähän pestohulluihminen, niin salaatin seurana on pistaasipestoa. Sitä tiputtelin hieman salaatin sekaan ja patongin päälle. Ihanaa ja hyvää!

Rentouttavaa viikonloppua!

Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto (2-4 annosta)

200 g varsiparsakaalia
2 rkl sitruunanmehua
1 ps (180 g) babypinaattia huuhdeltuna ja kuivattuna
1-2 avokadoa
½- 1 rs silmusalaattia
1 kurkku
200 g kylmäsavulohta
1 uppomuna per ruokailija
suolaa ja mustapippuria

Pistaasipesto

½ ruukkua basilikaa
noin ¾ dl dl oliiviöljyä
2 rkl kuorittuja ja suolaamattomia pistaasipähkinöitä ( urtekram)
3 rkl sitruunan mehua
½ dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

1. Tee ensin pesto. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi.
2. Huuhtele varsiparsakaali ja leikkaa kannasta pieni pala kuivaa pois tarvittaessa. Höyrytä kattilassa tai paista öljyssä pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
3. Keitä uppomunat. Kiehauta kattilassa vettä. Alenna lämpöä ja lisää viinietikka. Riko kanamuna kuppiin ja pyöräytä lusikalla hyvä pyörre veteen. Kippaa muna sinne. Keitä 2-3 minuuttia, jotta keltuainen jää vielä juoksevaksi. Nosta reikäkauhalla pois.
4. Halkaise avokado/t ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
5. Kokoa salaatti isolle tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä pistaasipestoa kastikkeena ja leivän levitteenä.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Viher-kylmäsavulohi-uppomunasalaatti & pistaasipesto

  1. Onpas siellä saatu koottua tarjolle hyvän näköinen ”hässäkkä” 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *