Viileänä syyspäivänä lämmittää borssikeitto

Borssikeitto
Borssikeitto

Syksy on paras vuodenaika keittää borssikeitto, kun ilmat kylmenevät, mutta punajuuret, porkkanat ja kaalit ovat yhä parhaimmillaan. Tämä borssi on kasvisversio, mutta borssiin sopii oivallisesti myös lampaan tai naudan keittoliha.

Hehkuvan punainen borssikeitto on herkullinen ja lämmittää mukavasti viileänä syyspäivänä.

Borssikeitto

2 rkl voita
½ kg punajuuria
3 pientä salottisipulia
300 g keräkaalia
2 porkkanaa
1 ½ li vettä liha-tai kasvisfondilla maustettuna
suolaa ja pippuria
2 laakerinlehteä
3 rkl valkoviinietikkaa

Lisäksi: smetanaa tai ranskankermaa ja kuutioituja herkkukurkkuja

Valmistus:

Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat. Pese kaali. Raasta kaikki kasvikset raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota kaikki kasvikset voissa pehmeiksi. Aloita sipuleista ja lisää muut ainekset vähitellen mukaan.

Lisää liemi, laakerinlehdet, etikka ja suola sekä pippuri.

Anna porista hiljalleen noin tunti.

Tarkista maku. Lisää suolaa tai etikkaa tarpeen mukaan.

Tarjoa smetanan ja herkkukurkkukuutioiden kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Viileänä syyspäivänä lämmittää borssikeitto

  1. Hei, hyvä muistutus mulle, että onhan sitä muitakin ”punertavia” keittoja, kuin tomaatti-vuohenjuustokeitto 🙂 Borssikeittohan on mukava syksyinen ruoka, kun punajuuretkin meheviä. Mitenkähän se valkosipulidippi sointuis tähän keittoon…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *