Paahtopaistipasta mukavuusruokaa

Paahtopaistipasta
Paahtopaistipasta

Valmistin viikonlopuksi naudan paahtopaistin. Paahtopaisti on erinomainen viikonloppuruoka ja se on yksinkertainen tehdä: suolaa ja pippuria lihan pintaan, voi nokare pannulle ja paistetaan pinta kiinni. Sitten vain paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan kiinni ja paisti uuniin.

Kilon kokoiselle paistille piisaa noin tunnin paistoaika. Itse otin paistin uunista ulos paistomittarin näyttäessä 60-astetta, koska haluan paistin roseena. Paahtopaistin paistohaitari punaisesta lihasta kypsään lihaan on 58-asteesta 65 -asteeseen. Kypsä paisti kääräistään folioon ja annetaan lepäillä sen sisällä vähintään puoli tuntia.

Perjantaina nautitimme paahtopaistista yhden syksyn suosikkisalaattini paahdetun porkkana-avokadosalaatin kera. Lisäksi paistoin herkkusieniä vähän samoilla mausteilla kuin mitä käytin porkkanasalaatissa. Monenlaista muuta lisuketta tuli myös kerättyä pöytään: muun muassa oliiveja, marinoituja valkosipuleja, hapankaalia ja piparjuurimajoneesia.

Lihaa jäi jäljelle, kun monenlaista muutakin oli pöydässä tarjolla. Paistia onkin riittänyt koko viikonlopuksi. Tänään päätin tehdä lopusta paistista pastan, kun se on sellaista syksyn tihkusadepäivän mukavuusruokaa.

Oikein ihanaa olikin, vain punaviinilasillinen uupui!

Paahtopaistipasta

250 g tagliatellea

Kastike:
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk kokonaisena kuorittuja tomaatteja
1 tl savupaprikaa
1 tl rosmariinia
ripaus sokeria
loraus kuohukermaa
300 -400 g valmista paahtopaistia
suolaa ja pippuria
tuoretta ruohosipulia

Valmistus:

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa runsaassa vedessä.

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi paisti.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti.

Lisää tomaattipyree ja sekoittele. Lisää kokonaisena kuoritut tomaatit ja mausteet . Anna porista hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi paahtopaistiviipaleet ja tilkka kermaa. Kuumenna. Silppua joukkoon vielä tuoretta ruohosipulia.

Tarjoa keitetyn pastan kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *