Vuohenjuusto-linssisalaatti

Vuohenjuusto-linssisalaatti
Vuohenjuusto-linssisalaatti

Lautasellani taas vihertää – johtunee kevään tulosta. Vihreät linssit ovat oivallinen proteiinilisä salaattiin. Lisäksi raikasta salaattia ja pannulla paistettuja ruusukaaleja. Parsaakin tekisi jo mieli, mutta haluan odotella eurooppalaista parsasatoa. Kevät on välillä kinkkistä aikaa tuoreiden kasvisten kanssa, mutta aina sitä jotain keksii.

Vuohenjuusto-linssisalaatti
Vuohenjuusto-linssisalaatti

Herkullinen salaatti kruunataan paistetulla vuohenjuustolla ja ranskalaisella salaattikastikkeella.

Aurinkoista viikonloppua!

Vuohenjuusto-linssisalaatti ( neljälle)

1 kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
½ dl korppujauhoja
300 g vuohenjuustoa

2 dl vihreitä linssejä
1 pussi salaattisekoitusta , esim. vihreä keiju lempi
150 g ruusukaaleja
½ dl oliiveja
50 g saksanpähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna
suolaa
pippuria
1 rkl sitruunan mehua

Kastike:
1 dl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Huuhtele linssit ja keitä ohjeen mukaan suolalla maustettussa vedessä.

Sekoita kastike kulhossa valmiiksi.

Pese ruusukaalit ja puolita ne. Paista ruusukaalit pannulla oliiviöljyssä ja voissa. Mausta suolalla pippurilla ja sitruunan mehulla.

Vatkaa muna rikki syvällä lautasella ja laita jauhot toiselle lautaselle.

Viipaloi vuohenjuusto. Pyörittele viipaleet ensin jauhoissa ja sitten kastele kananmunaan. Paista juustoviipaleet pannulla öljyssä ja voissa kullankeltaisiksi.

Kokoa salaatti suoraan lautaselle tai kulhoon.

Alle salaattia, sitten linssejä ja ruusukaalia. Päälle vuohenjuustoa, oliiveja ja saksanpähkinöitä. Valuta kastike päälle.

Nauti leivän kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Vuohenjuusto-linssisalaatti

  1. Olenkin haeskellut salaatin ohjeita, mihin tulisi linssejä, kun niin helposti tulee tehtyä aina keittoa. Tämä oikein varteenotettava ehdotus, kun vielä vuohenjuustoakin mukana 🙂

    1. Linssit ovat kyllä oikein maukkaita myös salaatissa ja vuohenjuusto on aina niin herkullista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *