Gluteeniton kana-pastasalaatti & vihreä pesto

Gluteeniton kana-pastasalaatti & vihreä pesto

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Gluteeniton kana-pastasalaatti itsetehdyllä pestokastikkeella sopii raikkaaksi lounaaksi, juhlatarjottavaksi kevään juhliin tai se on helppo pakata myös eväsretkelle mukaan. Nythän piknik-säät koko ajan vain petraantuvat, kevään juhlakausi jatkuu ja hyvälle lounaalle on aina tilaus!

Vihreä pesto

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle löytyy Risentalta hyviä luomu kikhernepastoja, joista valitsin tähän salaattiin putkimaisen rigatonin. Sen seurana salaatissa on paistettua kanaa, mozzarellaa, terttukirsikkatomaatteja, artisokansydämiä, cantaloupemelonia ja yrttejä. Raikas ja ruokaisa salaatti viimeistellään itsetehdyllä pestokastikkeella.

Gluteeniton kana-pastasalaatti & vihreä pesto

Täydellisen pestokastikkeen surauttaa helposti sauvasekoittimella, mutta toki tässä on se oikaisun mahdollisuus. Muun muassa Pirkan vihreä pesto on melkein yhtä hyvää kuin itsetehty ja se onkin eniten käyttämäni valmispesto.

Herkullista arkea tai juhlaa!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Gluteeniton kana-pastasalaatti pestokastikkeella

oliiviöljyä
300 g Risenta Kikhernepasta rigatoni
1 rs 350 g kanafileitä ( tai osta valmiiksi grillattuna lihatiskiltä)
2 Pirkka parhaaat mozzarella palloa
1 prk Pirkka parhaat artisokansydämiä
250 g terttukirsikkatomaatteja
½ cantaloupe meloni
kourallinen tuoretta basilikaa
½ ruukkua rukolaa
2-3 rkl Pirkka pinjansiemeniä paahdettuna

Vihreä pesto:

1 dl Pirkka pinjansiemeniä paahdettuna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
2 rkl sitruunanmehua
1 dl parmesaania raastettuna
1 ruukku basilikaa
1 – 1 ¼ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä 12-13 minuuttia.. Kaada pannulle tilkka oliiviöljyä. Paista kanafileet kypsiksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee seuraavaksi pesto. Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.

Huuhtele ja puolita tomaatit. Ota melonista kuori ja siemenet pois. Kuutioi se. Revi tai leikkaa mozzarella pieneksi paloiksi.

Leikkaa hieman jäähtynyt kana viipaleiksi. Yhdistä salaattikulhossa kaikki ainekset ja sekoita pesto joukkoon.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Gluteeniton kana-pastasalaatti & vihreä pesto

  1. Kyllä tämä hyvin maistuu mullekin, tilanteessa, kuin tilanteessa tai seurassa, kuin seurassa 🙂 Kiva vinkki tämä kikhernepasta, jota en ole huomannutkaan aiemmin… Ja Pirkkapesto on mullekin ykkönen. Hyvä maku ja säilyy tosi hyvin!

    1. Joo, Risentalla on oivallinen gluteeniton pasta, joka on tosiaan valmistettu luomu kikhernejauhoista. Ja tälläiset salaatit ovat varsinaisia moniottelijoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *